Home » Zwemplezier met de Puddle Jumper | Review

Zwemplezier met de Puddle Jumper | Review

Je kleintje wil je veilig laten zwemmen. Onze oudste twee kinderen hebben hun zwemdiploma’s, dus daarvoor is het allemaal niet meer noodzakelijk om iets in huis te hebben. Onze jongste telg, 2 jaar, is daarentegen wel de aangewezen persoon voor zwembandjes of andere hulpmiddelen om veilig te zwemmen. Hiervoor zijn er verschillende opties zoals de Puddle Jumper. Wij mochten hem testen en delen hier onze mening.

Zwemveiligheid

Eigenlijk hebben wij nooit verder nagedacht dan de opblaasbare bandjes die wij dan ook altijd standaard gebruikt hebben. Handig zijn ze niet per definitie. Gelukkig helpt de jongste mee en steekt hij zijn armen netjes erdoorheen bij aanbod, maar ik kan me herinneren dat het bij de andere kinderen een flink geprop en geduw was om ze om die armen heen te krijgen. Daarnaast vind ik dat ze snel leeglopen en uiteindelijk in de prullenbak belanden. Ook de hoekjes kunnen behoorlijk scherp zijn. Maar goed, een zwemband is geen optie en kurkjes…Weleens gezien bij andere kinderen, maar nooit naar op zoek geweest. Daarnaast zitten die ook alleen om het middel heen en niet om de armen. Dus, wij hadden gewoon weer de ordinaire oranje zwembandjes in de kast.

Lees ook: Voorkom ongelukken in het zwembad met Ockyz zwemsokken

Sevylor Puddle Jumper

Nu kregen wij de kans om eens wat anders te proberen; de Sevylor Puddle Jumper Deluxe. Ik heb het even gegoogeld; De letterlijke vertaling is ‘plas’ en ’trui’. En die vertaling klopt ergens wel redelijk. Ten eerste zijn ze te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Wij hebben gekozen voor de groen-met-blauwe-schildpad-variant. Daarnaast heb je o.a. een gele (eend), oranje (krab) en roze (dolfijn). Als ik een vergelijking zou moeten maken, lijkt het op een zwemvest, maar dan in combinatie met bandjes. Er zijn wel wat verschillen. Zo zit een zwemvest rondom de romp, de Puddle Jumper heeft een soort open rug (wel een sluitingsriem op de rug). Bij een zwemvest zit er niks om de armen, dat is hierbij wel het geval.

Er zit een gebruiksaanwijzing bij, maar die heb je eigenlijk niet nodig. Het wijst zich vanzelf. De afbeelding gaat op de buik/borst en de sluiting op de rug. Eerst laat je je kind de armen door de bandjes duwen (gaat makkelijk). Zorg dat ze op de bovenarmen zitten. Het buikgedeelte zit automatisch goed. Alleen nog bevestigen op de rug en klaar is je kind om te gaan zwemmen. Overigens kan je de sluiting verstellen, waardoor hij altijd goed past.

Lees ook: Wil je afkoelen? Op deze plekken kun je spelen met water

Ervaring met zwemmen met Puddle Jumper

Ik had gedacht dat onze zoon dit niet geheel prettig zou vinden. Het is best een ding om dat lijfje heen. Maar dat had ik verkeerd ingeschat. Hij liep er meteen mee weg en gaf geen tekenen van irritatie. Volgens mij zat het best comfortabel. Ook heb ik het idee dat hij zijn armen makkelijker naast zijn lijf kan laten hangen dan met opblaas zwembandjes. Ik heb gekeken hoe goed mijn zoon kan blijven drijven met dit hulpmiddel en ik moet zeggen, dat ging hartstikke goed.  Hij heeft er lekker mee gezwommen en ik heb me geen moment druk gemaakt om zijn veiligheid.

Het product is gemaakt van schuimmateriaal wat heel snel droogt. Het voelt licht en zacht aan. Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat er aan de binnenzijde staat dat het geschikt is van 15 tot 30 kilo. Onze zoon is 14 kilo, maar het zit naar behoren.

Lees ook: Kunnen zwemmen met drie kinderen dankzij de AQUAcarrier

Nadelen Puddle Jumper

Ja, overal zitten voor- en nadelen aan. Wat ik nadelig vind aan de Puddle Jumper is de omvang. Op zich had ik deze groter verwacht, dus in die zin valt het mee, maar als je op vakantie gaat blijft er meestal niet veel ruimte over. En deze neemt nu eenmaal meer ruimte in dan die opblaas bandjes. Maar goed…dat is voor mij geen reden om dit product af te raden.

Daarnaast is het een gegeven dat je, na een zwembad bezoek, het nat mee naar huis neemt. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Gewoon een plastic zak mee, natte spullen heb je overigens toch. Ook een wetbag kan uitkomst bieden.

Ik ben er oprecht heel blij mee, net als zoonlief. Bij ons wordt deze binnenkort gewoon in de kofferbak gepropt. Op naar veel zwemplezier in Frankrijk!

 

Pin de afbeelding hieronder op een Pinterest bord om het later makkelijk terug te vinden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond