Home » Zooparc Overloon; dierentuin waar dieren los lopen

Zooparc Overloon; dierentuin waar dieren los lopen

Een tijd geleden kreeg ik via iemand 2 gratis kaartjes voor Zooparc in Overloon, een dierentuin dus. Dat is niet ver bij ons vandaan. Dyniel is pas 2, dus toegang voor hem is nog gratis en aangezien mijn moeder nog vakantie had, besloot ik haar mee te nemen. De kaartjes aan de kassa kosten normaal €16,50 maar online kun je ze wel met korting kopen.

Dagje uit

We gingen op een zaterdag. Ik ga graag naar dierentuinen, speeltuinen en pretparken, maar liever niet in het weekend omdat het dan relatief druk is. Gelukkig viel dit echt reuze mee! Het zal waarschijnlijk ook aan het weer hebben gelegen, want het was niet meer warm en het begon ook te regenen. Ook besloten we natuurlijk wel om op tijd te gaan want meestal ben je toch wel de hele ochtend en middag kwijt aan een dagje dierentuin. De route ernaar toe is ook niet moeilijk, als je eenmaal in Overloon bent staat het overal aangegeven en ben je er vrij snel. Voor je parkeermuntje betaal je €5,00.

Lees ook: Met korting naar Safaripark Beekse Bergen? VakantieVeilingen!

Zooparc Overloon

Wanneer je bij de ingang aankomt heb je buiten al een verblijf met 2 soorten dieren erin, erg leuk! Wanneer je binnenkomt moet je wel even zoeken waar je nu exact de dierentuin in loopt. Ben je de kassa voorbij, heb je rechts een soort “winkeltje” met Lego, plastic dieren, knuffels en ga zo maar door. Als je verder loopt hebben ze nog terrariums met een vogelspin, slakken en een klein slangetje. Niet heel spectaculair helaas. Loop je de linkerkant op, kun je iets te eten en drinken kopen en kun je naar de wc. De prijzen vond ik erg jammer, toen ik namelijk 2 broodjes en een flesje drinken wou afrekenen, schrok ik nogal van de prijs.

Je moet dus rechtdoor door een schuifdeur lopen om echt de dierentuin binnen te treden! Dit hadden ze wat mij betreft echt beter aan moeten geven. Wanneer je door deze deur heen ben loop je meteen door een klein verblijfje met pinguïns rond. Ze lopen gewoon los dus staan vrij dichtbij je, erg leuk. Daarna kun je verschillende kanten op. Wij gingen eerst naar “Forest” want de rest was allemaal een andere kant op. Je had daar onder andere een uil en een ooievaar. De meeste dieren kon je vrij goed zien, alleen vond ik het jammer dat als je kind nog in de kinderwagen zit zoals Dyniel, hij of zij nét niet over de rand van de meeste verblijven kan kijken. Dit geld trouwens voor een groot gedeelte van de dierentuin.

Lees ook: Kindvriendelijk overnachten vlakbij de Efteling in het GuestHouse Hotel

Loslopende dieren

Na “Forest” loop je door “Outback”. Je kunt hier gewoon doorheen lopen en de dieren lopen los. Erg leuk! Je hebt hier onder andere een dromedaris en een kangoeroe. We zijn daarna richting “Jangalee” gelopen waar je een tijger én een witte tijger hebt zitten. Daarna kwamen we wc’s tegen en een kraampje waar je wat te eten en te drinken kon halen, we besloten om hier even te gaan zitten. De keuze in eten was helaas hier vrij beperkt. Wat ik wél weer leuk vond: er stond hier een oude bus waar je in kon gaan kijken. Super leuk voor de kids!

Je loopt daarna richting “Ngorongoro” en komt eerst lang een giraffe en de leeuw. In het leeuwenverblijf staat zo’n oude safari jeep, dus hier kon ik een mooie foto maken! Je komt uiteindelijk ook nog onder andere langs de cheetas en flamingo’s. Je loopt dan naar “Amazone” waar een aantal aapjes en nog wat andere dieren zitten. Helaas zaten de aapjes wat ver weg dus die konden we sowieso niet zo goed zien. Daarna kom je bij “Baobab” waar je ook nog 2 soorten dieren hebt zitten.

Mijn mening over Zooparc

En dan… zit het er al op! Je bent echt heel snel door deze dierentuin heen gelopen en ik vind €16,50 per persoon daarom toch best veel geld als je ook nog je auto moet tanken of met het openbaar vervoer gaat en graag ook nog wat wilt eten! Slangen, andere insecten en krokodillen vind ik heel akelig om te zien, maar vind ik toch wel een must in een dierentuin. Ook een aquarium vind ik altijd spectaculair dus die dingen heb ik in deze dierentuin echt wel gemist. Ook vond ik het jammer dat je door de hele dierentuin maar zo goed als 1 eetkraampje hebt. Ik hou erg van eten en mistte een normaal restaurantje in deze dierentuin ook heel erg.

Voor Dyniel vond ik het jammer dat hij bij veel verblijven dus nét niet over de rand heen kon kijken, maar dat is uiteraard goedgemaakt met speelgoed en knuffels uit het winkeltje gekregen van oma! Het winkeltje daarentegen had wel leuke dingetjes. Zo kon je onder andere van die sneeuwballen met dieren erin kopen, boeken en zelfs bekers en bestek. Ik zag ook nog spenen hangen met een dierenprintje voor de allerkleinsten en boterhamtrommels hadden ze ook! Ze hadden dus niet alleen standaard knuffels.

We waren er rond half 11/11 uur en ik geloof dat we om half 2 weer buiten stonden. Je loopt dus echt snel door deze dierentuin heen. De dierentuin is verder wel heel schoon.

Al met al: zeker leuk om een keertje naar toe te gaan, zelf zou ik geen tweede keer gaan want ik heb het nu wel gezien. Een andere dierentuin dicht in de buurt van Roermond: Gaiazoo Kerkrade! Deze dierentuin is wel zeker de moeite waard, ook als je van verder komt. Deze dierentuin zou ik dan wél weer vaker bezoeken!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond