Home » Rollen, tollen en dollen met de ZoomiZooz Boomhuis van VTech

Rollen, tollen en dollen met de ZoomiZooz Boomhuis van VTech

Wij mochten het Klim & Verken Boomhuis van VTech testen en dat vonden we ontzettend leuk om te doen, maar wat vonden we nu precies van dit product? Lees het hier!

Het testpanel

Ik heb twee dochters, een van net twee jaar oud en een dochter van net vier jaar oud. Dol enthousiast hebben ze samen de grote doos uitgepakt. Wat ik altijd leuk vind is dat de dozen van VTech producten vrolijk zijn en je echt een goed beeld geven van het speelgoed dat erin zit. De boomhut moet na het uitpakken nog in elkaar gezet worden. Er zit een duidelijke beschrijving bij van hoe dit moet. Ik ben zelf echt niet handig maar dit lukte mij zonder enige moeite.

ZoomiZooz Klim & Verken Boomhuis

Bij het boomhuis worden ook vier diertjes geleverd. Toby de tijger, Alex de aap, Karlijn de koe en het roze beertje. De diertjes kun je op verschillende plaatsen in de boomhut plaatsen. Overigens is het boomhuis uit te breiden en zijn er nog veel meer diertjes verkrijgbaar! Door middel van knoppen, hendels en of een duwtje glijden de diertjes naar beneden. Natuurlijk wordt er ondertussen muziek afgespeeld door de boomhut en maken de diertjes geluidjes!

Lees ook: Het is weer heerlijk spelend leren met VTech Bla Bla Blocks Trein

Spelen met het Boomhuis

Doordat ‘de route’ die de diertjes afleggen op verschillende plekken kan beginnen en ook verschillende wendingen kan maken is het leuk om met meerdere kindjes tegelijk te spelen met het boomhuis. Daarnaast is het dus elke keer weer een verrassing wat er gaat gebeuren! Hierdoor had ik al snel twee schaterende dames die dol enthousiast alle knopjes uit probeerden.

Stevig speelgoed

Vooral mijn 2 jarige dochter zoekt het boomhuis steeds weer op. Elke keer moet ze enorm lachen en vermaakt ze zich lange tijd met het speelgoed! Ons nichtje van 9 maanden was op visite en ging al snel dapper aan het boomhuis staan. Hier is hij gelukkig ook stevig genoeg voor! Al snel kwamen we niet meer bij van het lachen want het verrassingseffect dat het boomhuis heeft doordat de diertjes hun eigen route volgen, maakte dat ook de kleine dame enorm ging schateren.

Lees ook: Disney Toet Toet Auto’s; vrolijk, leerzaam en een vleugje nostalgie

Groot succes

Een tweede effect wat dit speelgoed voor mijn kinderen tot een enorm succes maakt, zijn de verschillende knoppen en hendeltjes. Het is fantastisch dat je een diertje op een plateau plaats en als je dan op de knop drukt hij er zo vanaf springt of als je het valluik gebruikt en het diertje ineens naar beneden valt. De diertjes eindigen beneden achter een klepje. Daarbij zit een grote rode knop. Door de grootte en het effect wat volgt als je drukt, worden kinderen uitgenodigd om deze eens flink te raken. En dat harde meppen wordt dan als snel weer opgevolgd door enorm schateren!

Wist je dat het Klim & Verken Boomhuis genomineerd is als Speelgoed van het Jaar in de categorie 0 t/m 3 jaar? In dit Speelgoed van het Jaar artikel lees je alles over de andere genomineerden en te zijner tijd ook de winnaars.

Het Boomhuis is als je hem in elkaar zet niet meer helemaal uit elkaar te halen. Hierdoor is het wel een vrij groot ding. Bij ons staat hij op de speeltafel van de kinderen, dit zorgt er meteen voor dat ze hem lekker vaak pakken. En gelukkig is hij zo vrolijk en leuk om te zien dat ik het wel gezellig vind staan.

Vrolijk speelgoed

Ik had voor de meiden toen ze klein waren wel ‘ballenbanen’ maar dit vind ik zeker een leuker alternatief. Er is langer mee door te spelen en uitdagender waardoor je kindjes ook als ze ouder worden er nog leuk mee kunnen spelen. En de vrolijke kleurtjes en muziekjes zijn voor kinderen natuurlijk enorm uitnodigend. Zelf hebben we ook de Zoef-Zoef serie van VTech en ik vind dit een leuke aanvulling! En ook het ZoomiZooz Boomhuis is uit te breiden, dus sparen maar!

Cadeautip

Ik zou zeggen het ideale kado voor de eerste, tweede of derde verjaardag. En natuurlijk ook fantastisch om voor sinterklaas te vragen. Het speelgoed is voor kinderen tot vijf jaar en hoewel mijn vierjarige er wel leuk mee speelt, is het niet iets dat ik nu echt nog voor haar alleen zou kopen. Maar zoals mijn nichtje bewees, is het juist voor die kleintjes ook al erg leuk!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wij hebben hier al snel dat de diertjes niet meer rollen maar stil blijven liggen op de baan. Hierdoor is het niet meer leuk om er mee te spelen. Herkennen meer mensen dit en misschien tips om dit op te lossen. Schoonmaken helpt maar voor 1 dag en dan liggen ze weer stil.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond