Home » Zonwering: zo houd je je huis lekker koel

Zonwering: zo houd je je huis lekker koel

Zitten jullie ook zo te genieten? Het eerst voorjaarszonnetje laat zich weer zien en het voelt eindelijk een beetje alsof de lente langzaam in aantocht is. Vanuit mijn huiskamer geniet ik ontzettend van de zonnestralen die lekker naar binnen schijnen. Hoewel dat ook wel een klein probleempje met zich meebrengt: mijn werkplek is naast het raam en nu de zon zich laat zien, is de tekst op mijn beeldscherm ineens een stuk lastiger leesbaar. We hebben aan de achterkant van ons huis een behoorlijk grote raampartij, dus daar moest een oplossing voor komen!

Zonwering aanschaffen

Wanneer je zonwering aan wil schaffen, heb je de keuze uit binnen- en buitenzonwering. Nu heb ik binnenzonwering natuurlijk wel overwogen, maar eerlijk is eerlijk: ik vind buitenzonwering gewoon een stuk mooier voor een grote raampartij. We hebben aan de straatkant overigens wel binnenzonwering, maar aan de achterkant, waar dus ook mijn werkplek is, hebben we gekozen voor buitenzonwering.

Naast dat mijn persoonlijke voorkeur naar buitenzonwering ging vanwege het feit dat ik het gewoon mooier vind, is buitenzonwering eigenlijk ook idealer. Buitenzonwering houdt namelijk in de zomer veel warmte buiten, zodat je huis koeler blijft. Met binnenzonwering heb je dat voordeel niet. En met veel glas warmt je huis in de zomer behoorlijk op kan ik je zeggen. Daarom waren screens (bij ons overigens wel in combinatie met een airco) voor ons de beste oplossing.

We hebben aan de achterkant van ons huis een behoorlijk grote raampartij, dus daar moest een oplossing voor komen d.m.v. zonwering.

Wat zijn screens?

Een screen is eigenlijk gewoon een zonwerend doek. Het wordt aan de buitenkant van je raam gemonteerd en kan op maat gemaakt worden. Je kunt ze laten inbouwen in je gevel (interessant bij nieuwbouw bijvoorbeeld), maar natuurlijk kun je ze ook op de gevel laten monteren.
Wat ik ook een groot voordeel vind van screens, is dat je wel gewoon zicht naar buiten houdt en daglicht binnenkrijgt. Ik zou natuurlijk niet willen dat ik vanuit mijn huiskamer niet mijn achtertuin in kan kijken.
Uiteraard kun je wel ook kiezen voor verduisterende screens, maar die zijn meer geschikt voor bijvoorbeeld de ramen in je slaapkamer.

Je kunt de screens natuurlijk zelf instellen zoals je wil. Wat lager in de winter, wanneer de zon laag staat, en wat hoger in de zomer. Zo heb je dus het hele jaar door profijt van je screens.

Zoals je leest ben ik super blij met onze screens en zou ik echt niet anders meer willen.
Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd…heb jij thuis binnen- of buitenzonwering?
Laat het hieronder weten in de reacties!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond