Home » Zomervakantie boeken. Stressvol?

Zomervakantie boeken. Stressvol?

Heb jij al je zomervakantie geboekt? Of ben je nog aan het stressen waar je heen gaat? Een groot gedeelte van mijn vrienden en collega’s hebben al geboekt, maar een aantal zitten nog in de stress. Want ben je niet al te laat?

Camping versus hotel

Nu merk ik dat je voor de leukste campings er eigenlijk al begin december bij moet zijn. Wij gingen in de kerstvakantie pas kijken en toen merkten we dat de meeste gewoon vol zitten. Terwijl hotels nu nog volop te kiezen zijn. Ga je naar een camping? Zet dan je telefoonalarm aan en ga begin december kijken! Wordt het een hotel? Dan heb je nog even. Scheelt je ook een hoop stress. De camping die we wilden, konden we nog boeken. Maar een week later kregen we te horen dat de boeking toch niet door kon gaan. Ze zaten vol. Grr…. dus in een avond tijd met veel stress een nieuwe gekozen. Gevolg… de beste plekken zijn er niet meer.

Lees ook: Onze vakantie op een minicamping in Zeeland

Te laat

En dan kom je er dus achter dat je niet meer die camping kan boeken die je graag zou willen. Ik ken verhalen van mensen die een camping voor drie jaar vastleggen. Ja je leest het goed… drie jaar! Ook zijn er mensen die tijdens de vakantie zelf het jaar daarna vastleggen. Zo raken de campings die gewild zijn snel vol. Mijn ouders gaan al jaren naar dezelfde camping en hebben al jaren dezelfde plek. Ook weet ik dat die camping, Le Paradis, al in november bijna vol zit. Wil je graag alles hebben? Dan ben je helaas nu te laat.

Stress

Niet meer kunnen kiezen wat je wil, geeft stress. En niet kunnen kiezen geeft ook stress. En wat als jij en je partner allebei ergens anders heen willen? Al die keuzes en al die meningen geven stress. Maar het eerste waar je stress van krijgt is tijd. Tijd die je niet hebt. Geen tijd om te zoeken of geen tijd om rustig achter je PC te kijken. Of tijd te kort omdat alles al weg is. Vooral de mensen die naar een camping gaan, kunnen deze stress ervaren. Er zijn zoveel campings en veel te veel campings die in december al zijn volgeboekt. Of ze hebben nog wel een plekje. Het plekje dat niemand wil hebben. En ja daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten.

Lees ook: Moeder dochter uitje: kamperen in Drenthe

Keuzes

Om stress te vermijden kan je dus het beste al begin november kijken waar je heen wil zodat je eind november kan boeken. Zo ben je ruim op tijd en heb jij alle keus. Boeken begin januari is echt geen optie. En geloof mij ik heb er ervaring mee. Ga je naar een camping, begin dan op tijd. Vooral als je met een eigen tent, vouwwagen of caravan gaat. Ga je naar een stacaravan dan heb je nog genoeg keus. Vliegen of een hotel? Ook dan heb je nog even de tijd.

Conclusie

Met een eigen tent, vouwwagen of caravan er op uit? Begin op tijd! Dit zorgt ervoor dat je je straks niet gestrest op zoek bent naar een optie. Begin in november en je gaat stressloos het nieuwe jaar in! Ga je vliegen of naar een hotel? Je hebt nog even, maar wacht niet tot juli. Tenzij je het niet erg vindt om niks te kiezen te hebben. Weinig last van stress? Plan het lekker wanneer je er tijd voor hebt.

Ik ben erg benieuwd wat jij gaat doen deze zomervakantie. Ook stress gehad? Ga je met een tent of caravan? Of gaan jullie vliegen? Heb jij al geboekt? Wij gaan naar Frankrijk en hebben eindelijk een goede camping gevonden! Succes met zoeken en boeken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond