Home » De zoektocht naar de juiste babynaam

De zoektocht naar de juiste babynaam

Toen ik zwanger was van mijn eerste kind was het vinden van de juiste naam een hele zoektocht. Een babynaam zoeken is ook niet makkelijk hoor!

Toen ik zwanger was van mijn eerste kind was het vinden van de juiste babynaam een hele zoektocht. Vooral omdat ik als leerkracht bij heel veel namen dacht aan een kind die ik ooit in mijn klas had gehad.

Een jongen of een meisje

Tijdens mijn eerste zwangerschap twijfelde of ik wilde weten of het een jongen, of een meisje was. We besloten dat we met de twintig weken echo ook graag het geslacht wilden weten. Maar nog voordat die echo er was had ik al een mooi lijstje gemaakt met jongens- en meisjesnamen. Toen het uiteindelijk een jongen bleek te zijn heb ik het lijstje met meisjesnamen niet weggedaan, maar gehouden. Wie weet kon ik het ooit weer eens gebruiken.

Op zoek naar een jongesnaam

Natuurlijk had ik mijn lijstje met jongensnamen al, maar toen ik mijn nieuwe klas kreeg vielen er toch een paar namen af. Ik wilde graag een naam die je niet vaak hoort en vooral geen naam van een jongen uit mijn klas. En ook wilde we een mooie betekenis hebben. Gelukkig zijn er genoeg sites die de betekenis van al die namen kunnen vertellen. En na een rondje internet had ik een mooi lijstje van vijf namen.

Kiezen tussen mooie namen

Mijn man had ook moeite met het maken van een keuze, dus uiteindelijk heb ik een top vijf gemaakt van alle babynamen. Uit deze lijst mochten we allebei ons top 2 mochten kiezen. En hoe toevallig was het dat we bovenaan dezelfde naam hadden staan? Nog voordat hij geboren zou worden wisten we dat onze zoon Joshua ging heten. En hoe leuk is het dan om hem zo al in de buik te noemen. Zonder mensen erbij spraken we zijn naam al uit en nu hij, al dik zeven jaar, uit mijn buik is vinden wij zijn naam goed bij hem passen. We hadden geen betere naam voor hem kunnen bedenken.

Een dochter op komst

Onze tweede kwam drie jaar later. Ook hier begon onze zoektocht naar de juiste naam. En ook hier wisten we met twintig weken dat we dit keer een meisje verwachten. Het lijstje met meisjesnamen werd uit de kast gepakt. Mijn oog viel op nummer één uit de lijst: Isabel. Gelukkig was mijn man het helemaal met mij eens, dus Isabel had al snel haar naam te pakken. En nog steeds zijn wij blij met de naam die wij uiteindelijk voor haar hebben gekozen. Hoe de zoektocht bij de eerste ervoor zorgde dat beide kinderen nu de naam dragen die uitstekend ben hen past.

Was het bij jullie ook zo’n zoektocht? En zijn jullie nog steeds blij met de namen die je jouw kind hebt gegeven? Ik ben erg benieuwd hoe jullie op de naam zijn gekomen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond