Home » Zo vind je de beste autoverzekering

Zo vind je de beste autoverzekering

gezin in auto

Bij een nieuw voertuig hoort vaak een nieuwe verzekering. Dat is evident. Maar ook bij een bestaand voertuig, dat je misschien al jaren in je bezit hebt, is het belangrijk om de verzekering en aanbieders te blijven onderzoeken. Een verzekering auto vergelijken is belangrijk omdat het je niet alleen geld kan schelen, maar je ook een betere service op kan leveren. Hieronder lees je wat jij kunt doen om de beste autoverzekering aan de haak te slaan.

De leeftijd en waarde van je auto

Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat de waarde van je auto is. Een oude auto is vaak minder waard, mits het een echte oldtimer is. Een oudere auto hoeft daardoor vaak ook minder verzekerd te zijn. Rijd je bijvoorbeeld in een auto van 10 jaar die nog maar een of twee duizend euro waard is? Dan kan het de moeite waard zijn om je verzekering terug te schroeven naar een WA+ of enkel WA verzekering. Zo betaal je veel malen minder premie. Een hogere premie (bijvoorbeeld van allrisk) staat immers niet meer gelijk aan de echte waarde van de auto.

Verzekeringen vergelijken

Vind je dat je te veel premie betaalt, of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden bij een andere verzekeraar? Je bent niet verplicht om de gehele levensduur van een voertuig bij eenzelfde verzekeraar aangesloten te zijn. Je kunt elk jaar overstappen, als je dit zou willen. Het is dan ook nooit verkeerd om dit goed in de gaten te houden. Via handige vergelijkingssites zie je in één oogopslag wat je voor dezelfde verzekeringen betaald bij andere organisaties en welke service hierbij hoort. In veel gevallen krijg je ook nog een mooie welkomstkorting die soms tot wel 6 maanden of een jaar geldt. Dat is toch al mooi meegenomen! Door regelmatig te vergelijken, zie je ook of jouw verzekering wel een eerlijke prijs hanteert en de beste services biedt voor jouw situatie.

Foto gezin in auto van Soloviova Liudmyla via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond