Home » Zó vier je Carnaval thuis dit jaar!

Zó vier je Carnaval thuis dit jaar!

Zó vier je Carnaval thuis dit jaar!

Dat er dit jaar heel veel feestjes en partijen zijn die er anders uitzien door alle perikelen rondom het Corona-virus hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Ook het carnavalsfeest zal dit jaar niet plaatsvinden op de manier zoals we het gewend zijn. Waar we vorig jaar nog hossend en dansend tegen elkaar aan stonden in een veel te volle kroeg zullen de cafés dit jaar gesloten blijven. Maar goed: je bent een Brabander of je bent het niet… carnaval gaan we vieren! Zodra de knoop doorgehakt was dat er geen carnavalsfeest zou zijn dit jaar zei de oudste al: Maar daar weet jij vast iets leuks op te verzinnen! Want ook al kan het carnavalsfeest niet gevierd worden zoals we gewend zijn: een jaar carnaval overslaan is geen optie!

Begin de dag met een carnavalsontbijt

Hoewel een ‘goei bojum legge’ (een goede bodem leggen voor de niet-Brabanders) niet echt nodig is als het geen echt carnavalsfeest wordt is het natuurlijk wel leuk om een lekker carnavalesk tintje aan het ontbijt te geven. Een frikandellenontbijt is wellicht niet helemaal waar je op zit te wachten, maar met een lekker worstenbroodje zit je altijd goed. Een gebakken ei op een boterham erbij en wat harde broodjes maken er één groot feest van. Laat de kids kiezen uit lekker veel soorten beleg: met mini-verpakkingen kunnen ze er een eigen strooifeest van maken op hun boterham! Een paar slingers op tafel zorgen voor een extra carnavalesk effect. Zet je favoriete carnavalsmuziek op en genieten maar!

Trek je leukste carnavalsoutfit aan

Een carnavalsfeest zonder verkleden, dat kan natuurlijk niet! Dus duik de zolder op en zoek je leukste outfit bij elkaar! Zijn de kids veel gegroeid afgelopen jaar? Geen punt, ook nu de winkels gesloten zijn is er genoeg carnavalskleding te koop. Voor zowel jongens carnavalskleding als meisjes carnavalskleding kun je terecht bij Carnavalskleding.nl. In diverse prijsklassen is er voor iedereen wel iets leuks te vinden. Hier kiest de oudste voor een chirurgenoutfit, en de jongste gaat voor een zeemeerminnenjurk. Leuk om de verschillen tussen beide kids te zien qua keuze.

Maak je eigen muziekinstrument

Wat is nou een carnavalsfeest zonder muziek? Juist, een lekker muziekske hoort er helemaal bij. Nu zijn er online natuurlijk voldoende afspeellijsten te vinden, maar zelf een beetje meespelen met de muziek is natuurlijk net zo leuk! Met wat huis-, tuin- en keukenmaterialen knutsel je zelf gemakkelijk de leukste instrumenten. Neem bijvoorbeeld een houten stok (een stuk bezem, een stok uit het bos), wat spijkers en wat bierdopjes. Prik de bierdopjes aan de spijkers en sla deze in de stok: je hebt je eigen rammelaar gemaakt! Niet echt muzikaal, maar herrie maakt het wel…haha.

Van een leeg wc-rolletje maak je in no time een sambabal. Versier de rolletjes, maak een kant dicht door er crêpepapier of keukenpapier met een elastiek aan vast te maken, vul de rol met rijst en maak ook de andere kant dicht: het feest kan beginnen, want het dweilorkest is binnen!!!

Het carnavalsfeest zal dit jaar niet plaatsvinden op de manier zoals we het gewend zijn. Maar we kunnen natuurlijk Carnaval thuis ook een feest maken!

Na het verkleden leggen we nog even de laatste hand aan de looks van de meiden door ze te schminken. Dan kan het feest losbarsten: carnavalsmuziek aan, instrumenten erbij, strooien met serpentine en in de polonaise door de woonkamer! Geniet ervan…Alaaf!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond