Home » 6 maart luizendag! Zo raakt jouw kind zo snel mogelijk van luizen af!

6 maart luizendag! Zo raakt jouw kind zo snel mogelijk van luizen af!

Vandaag, 6 maart, is het nationale luizendag. Op deze dag worden kinderen extra gecontroleerd op de vervelende, ongewenste beestjes. Hoofdluis is namelijk erg vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Toch blijft hoofdluis een onderwerp dat vaak voor kriebels bij ouders zorgt. Maar wat zijn luizen nu precies en hoe komt jouw kind er zo snel mogelijk vanaf? Je leest het hier!

Wat zijn hoofdluizen?

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die leven op warme en behaarde plekjes op het hoofd. Daar houden ze zich in leven door het zuigen van bloed. Ze kunnen zich vooral snel verspreiden onder kinderen. Daarom is het belangrijk regelmatig te controleren, het liefst één keer per maand. Luizen ontdekt?Begin de behandeling dan zo snel mogelijk. Het is het beste om dezelfde dag nog actie te ondernemen. Hoofdluis is een veel voorkomend probleem en een besmetting kan in principe iedereen overkomen.

De meeste besmettingen in Nederland doen zich voor bij de ca. 2 miljoen basisschoolleerlingen. Hiervan krijgt naar schatting 10 tot 15 procent jaarlijks hoofdluis. Daarom gaat er na iedere vakantie vaak een team aan luizenmoeders en -vaders aan de slag om de kinderen te controleren. En ook op nationale luizendag worden de basisschoolkinderen gecontroleerd op luizen.

Toch komt hoofdluis niet alleen bij kinderen op de basisschool voor. Ook kinderen jonger dan 4 jaar en kinderen op de middelbare school kunnen hoofdluis krijgen. Daarom is het goed om kinderen thuis te controleren op hoofdluis. Kies hier een vaste dag voor, bijvoorbeeld iedere eerste dag van de maand.

Een natuurlijke manier om van hoofdluis af te komen

Vaak wordt er aangeraden om bij hoofdluis het haar dagelijks twee weken lang te wassen en te kammen met een speciale luizenkam. Toch bevatten de shampoos en andere anti-luizenmiddelen vaak pesticiden en siliconen. Deze middelen bevatten chemische bestanddelen en zijn erg slecht voor het hoofd en haar van kinderen. Daarnaast wordt het wassen van het haar als erg tijdrovend ervaren.

Natuurlijk wil je dat jouw kind zo snel mogelijk van de luizen afkomt, maar je wilt ook efficiënt te werk gaan en producten gebruiken die goed zijn voor het milieu en de gezondheid van je kind. Novokid is een behandelmethode die met behulp van plantaardige producten de luizen dood. Novokid is 100% natuurlijk, plantaardig en bevat geen chemische middelen, zoals pesticiden en siliconen. Een verstuiver blaast een natuurlijk plantaardig mengsel in een kap op het hoofd. Na 10 minuten kunnen de dode luizen uit het haar worden verwijderd met een kam. Voor deze behandeling hoef je het haar dus niet te wassen.

6 maart is luizendag, de dag om jouw kinderen nog eens goed te controleren op de ongewenste diertjes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond