Home » Zo maak jij de perfecte selfie!

Zo maak jij de perfecte selfie!

Het maken van de perfecte selfie is niet zo eenvoudig als het lijkt. Hier vind je de beste tips om je selfie naar een hoger niveau te tillen.

Het maken van de perfecte selfie is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het vereist een combinatie van de juiste verlichting, de ideale hoek en natuurlijk de perfecte pose. Je hebt misschien al veel tips en trucs geprobeerd in je zoektocht naar de ultieme selfie, maar toch ben je nog niet helemaal tevreden over het resultaat. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Dat zou ook wel bijzonder zijn, want uit het onderzoek van ExpressVPN blijkt dat er per dag maar liefst 93 miljoen selfies genomen worden. En geloof me, die zijn echt niet allemaal bij de eerste foto raak! En dat is precies de reden waarom we deze blog hebben geschreven. Hier vind je de beste tips en tricks om je selfie naar een hoger niveau te tillen.

Hoek en verlichting

Een van de belangrijkste elementen voor een goede selfie is de hoek waarin je de foto neemt. Het beste is om de camera iets hoger dan ooghoogte te houden. Dit zorgt voor een, hoe zeggen we dit vriendelijk, een meer flatterend perspectief. Niemand wil natuurlijk een onderkin op een selfie zien, toch?! Ook de verlichting speelt een essentiële rol. Natuurlijk licht is altijd de beste optie. Probeer je selfie buiten te maken of, wanneer het slechter weer is, een selfie bij het raam te maken om schaduwen en onnatuurlijke kleuren te vermijden.

Strike a pose

Hoewel een spontane selfie vaak het mooiste wordt, zul je die niet al te vaak nemen. Een selfie is namelijk al gauw niet meer spontaan, omdat je bewust een foto van jezelf neemt. Daarom kan het nuttig zijn om een paar poses te oefenen. Probeer verschillende gezichtsuitdrukkingen en houdingen om te zien wat het beste bij je past. Onthoud, er is geen goede of foute pose. Hoewel, die duckface kan écht niet meer, ook al werd de selfie daarmee vooral heel beroemd. Maar goed, onthoud: Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt en dat de foto jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Achtergrond van je perfecte selfie

De achtergrond is iets waar velen van ons niet aan denken bij het maken van een selfie, maar het kan juist in je perfecte selfie een groot verschil maken. Een rommelige of drukke achtergrond kan de aandacht afleiden, óf juist maken, afhankelijk van waar je bent en welke achtergrond het is. Maar in de meeste gevallen kies je bij een selfie een neutrale achtergrond, of eentje die iets toevoegt aan je foto zonder af te leiden. Denk aan een mooie blauwe zee of een uitzicht vanaf een berg. Ook graffiti doet het vaak goed als selfie achtergrond.

Filters en bewerking

Er is niets mis met het gebruik van filters om je selfie te verbeteren, maar…overdrijf het niet. Ga niet lopen photoshoppen op je benen of buik of gezicht, dat kan je foto onnatuurlijk maken. Een kleurenfilter kan vaak wel helpen je foto wat zachtere tinten te geven. Gebruik de bewerkingstools om de beste aspecten van je foto te benadrukken, maar vooral niet om jezelf te veranderen.

De juiste apparatuur

De perfecte selfie is absoluut mogelijk met de camera van je smartphone, mits je een goede camera hebt op je smartphone. Maar extra apparatuur, zoals een ringlicht kan je foto zeker tot het volgende level tillen. Ook een selfiestick kan goed werken als je meer van de omgeving op je selfie wil krijgen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond