Home » Zó maak je de inrichting van de babykamer echt compleet

Zó maak je de inrichting van de babykamer echt compleet

Zó maak je de inrichting van de babykamer echt compleet

Het is misschien wel de leukste ruimte in huis om in te richten: de babykamer. Wat een feestje! Maar er komt natuurlijk wel het een en ander bij kijken. En dan vergeet je al gauw de details, die juist ook belangrijk zijn bij het aankleden van de babykamer. Met onze handige tips helpen we je een handje op weg!

Sfeervolle verlichting

Goede verlichting is heel belangrijk in de babykamer! Je bent er namelijk maar al te vaak te vinden als het buiten al donker is. En dan is het wel zo prettig als jij en je baby zich goed voelen in de kamer. Bij Lampdirect vind je een uitgebreide collectie van kwalitatieve LED verlichting en meer. Perfect om daar alle lampen te scoren die je zoekt. Wissel daarbij lekker af: hang niet alleen een lamp op aan het plafond, maar plaats bijvoorbeeld ook een leuke staande lamp of tafellamp in de babykamer.

Goede gordijnen

Niet alleen de verlichting is belangrijk in de kamer voor je baby, maar ook de verduistering. Als je kleintje een dutje doet ’s ochtends of overdag, is het fijn als je het er donker kan maken. Dat is immers bevorderlijk voor de uurtjes slaap! Kies daarom het liefst voor gordijnen met een dikke stof, waar weinig of geen zonlicht doorheen kan schijnen.

Decoratie aan de wand

In veel babykamers zijn de muren maar wat kaal. En dat is jammer, want hier kun je juist voor gezellige decoratie zorgen. Bevestig bijvoorbeeld mooie wandplanken aan de muur, waar je knuffels en ander speelgoed op kunt tentoonstellen. Of zorg voor een toffe poster of een vrolijke klok aan de muur. Ook leuk voor je kleintje om naar te kijken!

Een kleuraccent in de babykamer

Het is sfeervol om voor een kleuraccent te zorgen in de babykamer. En dat hoeft allang niet meer per se roze of blauw te zijn! Het is juist leuker om er iets originelers van te maken. Laat bijvoorbeeld groen of geel terugkomen in de kamer: lekker vrolijk. In een moderne babykamer wordt er ook vaak voor zwart gekozen, voor een strakke look. Of kies voor een warme kleur, zoals dieprood of roestoranje. Allemaal even mooi.

Een comfortabele stoel om op te relaxen

Een wiegje, een commode en een kast: grote kans dat je al meteen denkt aan de meubels voor je baby. Maar vergeet ook jezelf niet! Zo is het essentieel om een lekkere stoel in de babykamer neer te zetten. Daar kun je comfortabel in plaatsnemen als je weer eens uit de veren moet om voor je baby’tje te zorgen. Heerlijk als je daarbij zo goed mogelijk kunt ontspannen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond