Home » Zo kies je de perfecte kleur voor de tienerkamer

Zo kies je de perfecte kleur voor de tienerkamer

Ga jij een tienerkamer inrichten? Eén van de eerste stappen is het kiezen van een kleur. De kleur van de kamer is namelijk belangrijk

Ga jij een tienerkamer inrichten? Eén van de eerste stappen is het kiezen van een kleur. De kleur van de kamer is namelijk voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Bovendien wil je niet ieder jaar opnieuw de kamer schilderen, maar ga je liever voor een kleur die minder trendgevoelig is en met je tiener meegroeit.

Wil je slim de juiste kleur voor de tienerkamer kiezen? Volg dan deze tips!

Laat je inspireren

Begin met het op een rijtje zetten van de mogelijke kleuren. Wat vindt je tiener geweldig en wat vindt hij of zij echt helemaal niets? Doe kleureninspiratie op met een kleurenwaaier of maak een moodboard met afbeeldingen van kamers die je tiener aanspreken. Daaruit komt al snel een favoriete kleur naar voren.

Kijk naar wat kleur met je doet

Kleuren doen iets met mensen. Van blauw word je rustig, oranje is opwekkend en creatief, donkerrood geeft warmte, maar felrood kan agressie opwekken. Kijk dus goed naar wat de kleur met jouw tiener doet, en of dit past binnen het gebruik van de kamer. Oranje muren kunnen heel vrolijk zijn, maar de kleur werkt minder rustgevend. En dat is weer niet handig als je kind wil slapen. Alles zachtblauw schilderen creëert een kalmerende sfeer, maar staat weer minder stoer als er vrienden op bezoek komen.

Neem kleur mee naar de kamer

Kleuren zien er op een kleurenwaaier of in een winkel vaak anders uit dan wanneer je ze op de muur van de tienerkamer verft. Dit heeft vooral te maken met lichtinval, maar ook met de kleuren waarmee gecombineerd wordt. Kleuren werken namelijk met elkaar. Daarom is het verstandig de kleuren die je tiener graag wilt eerst op een kleurenstaal mee te nemen naar huis en in het licht van de kamer te bekijken. Leg ook eerst alle kleuren die je wilt gebruiken naast elkaar. Spreken ze dan nog aan? Dan heb je de juiste kleuren gevonden.

Combineer

In een tienerkamer kun je het beste combineren met kleuren. Kies voor een lichte kleur die je gebruikt voor de grotere oppervlakten zoals de muren en het plafond. Deze kleur vormt de basis om mee te combineren. Lichte kleuren zijn minder trendgevoelig en je kunt er eindeloos mee combineren, ook als je tiener na een jaar is uitgekeken op de kamer.

Ga voor een complementaire kleur voor de minder grote oppervlakten, zoals het beddengoed, de meubelbekleding en een kleedje. Hiermee breng je leven in de kamer, en maak je de sfeer speelser. Bovendien kun je hiermee wisselen als je tiener vindt dat het tijd is voor iets anders. Wil je weten wat complementaire kleuren zijn? Pak dan de kleurencirkel er bij. Hiermee zie je in één oogopslag welke kleur goed met andere kleuren werkt.

Accenten breng je aan met behulp van accessoires. Die mogen er best uit knallen met contrasterende kleuren, zoals een bontgekleurde lamp, een opvallende spiegel of sprankelende kussentjes. Op deze manier verwerk je de stijl en persoonlijkheid van je tiener in de kamer, en wordt het echt helemaal van hem of haar.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond