Home » Zo kies je de perfecte douche voor bij jou thuis

Zo kies je de perfecte douche voor bij jou thuis

Is je douche aan vervanging toe en weet je niet hoe je de perfecte douche moet kiezen? We helpen je graag op weg.

Is je douche aan vervanging toe en weet je niet hoe je de perfecte douche moet kiezen? We helpen je graag op weg. In dit artikel lees je alles over de voordelen van douchecabines en inloopdouches. Daarnaast kom je meer te weten over douchebakken, tegelvloeren en douchegoten.

Alles over douchecabines

Wie zijn douche gaat vervangen, kan het beste beginnen met het kiezen van het type douche. Er zijn twee opties mogelijk. Namelijk een douchecabine of een inloopdouche.

Een douchecabine is een afgesloten cabine die je open en dicht doet met een douchedeur. Een groot voordeel van een douchecabine, is dat de warmte tijdens het douchen in de cabine blijft. Daarnaast zijn er verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Door de grote variatie aan vormen en afmetingen, is er voor elke badkamer wel een geschikte douchecabine te vinden.

Alles over inloopdouches

Een inloopdouche past uitstekend bij een moderne badkamerstijl. Een inloopdouche is een open ruimte, welke wordt afgeschermd met douchewanden. Deze wanden worden vaak direct op de tegelvloer geplaatst, waardoor er geen sprake is van opstaande randen. 

Een ander voordeel van de inloopdouche, is dat je deze zo ruim kunt maken als je zelf wil. Je beslist ten slotte zelf waar je de wanden precies plaatst en hoe diep en breed de douche wordt. Hierdoor kun je de afmetingen van de douche precies afstemmen op de beschikbare ruimte in jouw badkamer. 

Heb je voor een inloopdouche gekozen? Maak deze dan compleet met douchekranen en een douchekop die past bij de stijl van jouw badkamer en nieuwe douche.

Kies je voor een tegelvloer of douchebak?

Hoewel een inloopdouche over het algemeen direct op de douchevloer geplaatst wordt, kun je er ook voor kiezen een douchebak in de vloer te verwerken. Hierdoor komt de douchebak net iets lager dan de douchevloer te liggen, waardoor al het water netjes in de douche blijft. 

Wist je dat je je badkamer optisch groter kunt laten lijken dan hij daadwerkelijk is? Kies hiervoor dezelfde vloertegel in de douche, als in de rest van de badkamer. Hierdoor ontstaat er een mooi en ruimtelijk geheel. 

Vergeet de douchegoot niet!

Heeft jouw huidige douche een ouderwets doucheputje? Dan is dit het ideale moment om dit doucheputje te vervangen door een stijlvolle douchegoot. Douchegoten zien er net wat strakker en moderner uit. Daarnaast dragen ze bij aan een strakke uitstraling. 

Douchegoten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, materialen en kleuren. Denk hierbij aan chroom, mat zwart, koper of goud. Door het veelzijdige aanbod, is er voor elke stijl badkamer wel een douchegoot te vinden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond