Home » Zo houd jij het thuiswerken nog even vol

Zo houd jij het thuiswerken nog even vol

Je herkent jezelf hier misschien wel in: het einde van de coronacrisis lijkt maar niet in zicht te komen. Kinderen af en aan thuis, thuiswerken is lastig.

Je herkent jezelf hier misschien wel in: het einde van de coronacrisis lijkt maar niet in zicht te komen. Kinderen af en aan thuis, reisverboden en kantoren die potdichten zitten. Kun jij daarom wel wat extra motivatie gebruiken? Lees dan snel door voor wat handige tips.

Tip 1: let op je gezondheid

Laten we beginnen bij eigenlijk het belangrijkste in deze crisis: jouw gezondheid! Nooit eerder was het misschien zo noodzakelijk om op een goede gezondheid en weerstand te letten. Een gezond en fit lichaam is natuurlijk altijd belangrijk, maar zeker ten tijde van een pandemie. Het is dan ook goed om zoveel mogelijk te blijven bewegen, helemaal met al dat thuiszitten. Ga maar na: het wandelingetje naar de auto, van de auto naar kantoor, telkens naar de koffiemachine en het rondje tijdens de lunch met collega’s. Dit zijn allemaal momenten van beweging die je nu mist. Hierdoor haal je minder vaak een frisse neus en mis je bijvoorbeeld vitamines die de zon aan ons geven. Het grote gevolg: vermoeidheid kan inslaan wat een minder sterke weerstand met zich meebrengt. Denk er daarom eens over na om liposomale vitamines te kopen, zoals vitamine C, vitamine K2 of vitamine B12 supplementen. Het gebruik van deze supplementen zullen je gemoedstoestand een flinke boost geven.

Tip 2: blijf optimistisch

Naast een gezond lijf is het ook goed om je geest op orde te houden. Dit is voor sommigen misschien “makkelijker gezegd dan gedaan”, maar blijf ‘gewoon’ optimistisch. Volgens een oud gezegde wegen de laatste loodjes het zwaarst, en dat klopt ook zeker. Er brandt langzaam een lichtje aan het einde van de tunnel, maar we zijn er nog niet. Blijf echter wel zo optimistisch mogelijk en laat je kop niet net voor de eindstreep te veel hangen. Als we allemaal ons hoofd ook de komende maanden nog koel weten te houden en optimistisch blijven, zal de thuiswerk-dip minder snel inslaan. Nog even volhouden nu, dan mag je over een tijdje echt wel weer een beetje naar kantoor.

Tip 3: volg je vaste routine

Nu je een vaste plek op kantoor verruilt hebt voor de eettafel, zul je merken dat het gemak er snel inkruipt. Je mooiste kleren raak je al maanden niet aan en de strijkbout laat je net zo goed al tijden links liggen. Het lonkt dan ook om lekker in een chill-outfit achter de computer te kruipen. Dit komt je productiviteit echter niet ten goede. Door je ‘gewoon’ aan te kleden, zul je merken dat je meer in de workflow komt. Nu hoef je natuurlijk niet in een driedelig kostuum achter de laptop te zitten of je make-up elke ochtend tot in de puntjes te verzorgen, maar beschouw het als een casual friday. Af en toe die fijne yogabroek aan zal iedereen je vergeven, maar probeer ook vaak je oude routines vast te houden. Je zult veel verschil merken!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en verlicht het je hoofd tijdens deze (hopelijk) corona-eindsprint. Nog even, dan zullen kantoren echt wel weer deels hun deuren openen. Succes tot die tijd!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond