De blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Ongezellig? Zeker niet! Met de juiste tips kun je ook in de winter een gezellige plek maken van je tuin. Maar hoe krijg je dat typische wintersfeertje? Door gezellige zitplekjes te maken, zorgen voor warmhoudertjes en mooie verlichting.

Warm blijven buiten

Het voelt misschien heel onnatuurlijk om buiten te gaan zitten als het koud is. Terwijl het eigenlijk juist hartstikke goed is. Warme mok chocomelk erbij en samen de dag doornemen terwijl de sterren aan de hemel staan. Romantiek ten top! Van de frisse lucht ga je nog beter slapen ook. Naast die warme mok zijn schapenvachten en fijne plaids succesnummers als het gaat om jezelf warm houden. Het ultieme wintergevoel krijg je natuurlijk ook zeker met een buiten haard of een vuurkorf.

Zorg wel dat je een goede plek hebt om je kussens, dekentjes en alles wat niet nat mag worden op te bergen. Van natte goed wordt namelijk niemand blij.

Idyllisch zitplekje

Waar ik dan wel blij van zou worden is een mooie blokhut. Zo’n eentje met een mooie terrasoverkapping. Het sfeertje die je daaronder zou kunnen creëren… Het is een grote misvatting dat het heel duur is of dat je echt een grote tuin moet hebben om een tuinhuisje of blokhut neer te zetten. Je moet het natuurlijk wel kunnen missen, maar je kunt best veel kanten op ermee. Spullen opbergen, een hobbykamer creëren of juist een speelplek voor de kinderen van maken. Een goedkope blokhut vind je bijvoorbeeld op Blokhutwereld.nl.

Tuinverlichting

Onder de overkapping of elders in de tuin maak je het gezellig met lichtjes. Denk aan lampionnetjes, windlichten en lichtsnoertjes. Want als je het hebt over sfeermakers, dan doet verlichting echt een hoop. Een gezellig schijnsel uit de tuin maakt het echt af. Dan is het opeens helemaal niet erg dat het steeds vroeger donker wordt. Wist je trouwens dat de Phillips Hue nu ook als buitenverlichting te krijgen is?

Een tuin vol leven

Vogels kun je het hele jaar door bijvoeren, maar zeker in de winter kunnen ze wel een beetje hulp gebruiken. Als dank brengen ze een hoop leven en gezelligheid mee naar je wintertuintje. Van een simpel vetbolletje worden ze al blij. Een vetbolletje kun je zelf heel makkelijk maken. Leuk om te doen met kinderen.

 

Foto van kind in tuin  | Mihail Degteariov via Shutterstock

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 %d bloggers liken dit: