Home » Zo creëer je een echte wintertuin

Zo creëer je een echte wintertuin

De blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Ongezellig? Zeker niet! Met de juiste tips kun je ook in de winter een gezellige plek maken van je tuin. Maar hoe krijg je dat typische wintersfeertje? Door gezellige zitplekjes te maken, zorgen voor warmhoudertjes en mooie verlichting.

Warm blijven buiten

Het voelt misschien heel onnatuurlijk om buiten te gaan zitten als het koud is. Terwijl het eigenlijk juist hartstikke goed is. Warme mok chocomelk erbij en samen de dag doornemen terwijl de sterren aan de hemel staan. Romantiek ten top! Van de frisse lucht ga je nog beter slapen ook. Naast die warme mok zijn schapenvachten en fijne plaids succesnummers als het gaat om jezelf warm houden. Het ultieme wintergevoel krijg je natuurlijk ook zeker met een buiten haard of een vuurkorf.

Zorg wel dat je een goede plek hebt om je kussens, dekentjes en alles wat niet nat mag worden op te bergen. Van natte goed wordt namelijk niemand blij.

Idyllisch zitplekje

Waar ik dan wel blij van zou worden is een mooie blokhut. Zo’n eentje met een mooie terrasoverkapping. Het sfeertje die je daaronder zou kunnen creëren… Het is een grote misvatting dat het heel duur is of dat je echt een grote tuin moet hebben om een tuinhuisje of blokhut neer te zetten. Je moet het natuurlijk wel kunnen missen, maar je kunt best veel kanten op ermee. Spullen opbergen, een hobbykamer creëren of juist een speelplek voor de kinderen van maken. Een goedkope blokhut vind je bijvoorbeeld op Blokhutwereld.nl.

Tuinverlichting

Onder de overkapping of elders in de tuin maak je het gezellig met lichtjes. Denk aan lampionnetjes, windlichten en lichtsnoertjes. Want als je het hebt over sfeermakers, dan doet verlichting echt een hoop. Een gezellig schijnsel uit de tuin maakt het echt af. Dan is het opeens helemaal niet erg dat het steeds vroeger donker wordt. Wist je trouwens dat de Phillips Hue nu ook als buitenverlichting te krijgen is?

Een tuin vol leven

Vogels kun je het hele jaar door bijvoeren, maar zeker in de winter kunnen ze wel een beetje hulp gebruiken. Als dank brengen ze een hoop leven en gezelligheid mee naar je wintertuintje. Van een simpel vetbolletje worden ze al blij. Een vetbolletje kun je zelf heel makkelijk maken. Leuk om te doen met kinderen.

 

Foto van kind in tuin  | Mihail Degteariov via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond