Home » Zo creëer je de ideale leesplek

Zo creëer je de ideale leesplek

Zo creëer je de ideale leesplek

Lezen is fijn, maar lezen op een heerlijke plek is nog veel fijner. Maar hoe creëer jij die ideale plek en wat heb je er allemaal voor nodig? Kan dat thuis of moet je ervoor naar buiten? Ik neem je mee in mijn zoektocht naar de ideale leesplek.

Waar lees jij het liefst?

Voordat ik ging bedenken wat de ideale leesplek is, vroeg ik mezelf af waar ik nou het liefste lees. Ik heb namelijk veel plekken waar ik graag lees. Zo lees ik op de bank, in ons bed, op de camping in een ligstoel, in het vliegtuig, een hangmat, de auto, op het strand en in het bos op een bankje. Zoals je merk genoeg plekken. Maar welke plek vond ik voor mezelf erg fijn en waarom was dat? Voor mij is dat mijn bed. Heerlijk zacht, een lekkere deken, kussens om mij heen en stilte, Van daaruit ging ik verder.

Kussens, kussens en nog eens kussens

Als ik online zocht naar ideale leesplekken, zag ik altijd veel kussens voorbij komen. En ik merk zelf dat ik het fijn vindt om heel veel kussens om mij heen te hebben. Om een ideale leesplek te creëren heb je dus kussens nodig. Grote, kleine, zachte en harige. Je kan het zo gek niet bedenken. De kussens zorgen ervoor dat je in elke houding lekker kan zitten en dat maakt een leesplekje erg fijn. Iedereen houdt toch van kussens?
Als je een lekkere hangmat hebt, hoef je natuurlijk die kussens niet te hebben. Lekker chillen in je hangmat en als je geen bomen of palen in de tuin hebt om de hangmat aan te bevestigen, kun je kiezen voor een handige hangmat standaard.

Een rustige plek

Op een ideaal leesplekje moet het ook rustig zijn. Nu is het bij mij wel zo dat als ik echt een goed boek heb ik niks meer hoor, maar in het algemeen wil je op een rustig plekje lezen. Ga daarom ook op zoek naar een ruimte waar jij die rust kan pakken. Een hoekje in de woonkamer of misschien heb je wel een studeerkamer. Er is vast iets te verzinnen.

Een tafeltje voor iets lekkers!

Wat ik ook erg fijn vind, is een tafeltje of plankje waar ik mijn drinken en iets te eten op kan zetten. Met een boek kan ik uren bezig zijn en dan is iets lekkers binnen handbereik erg fijn. Zo kan ik lekker blijven lezen en dat is toch ideaal?

Een goed “zitvlak”

Kussens is één ding maar je moet ook goed kunnen zitten. Daarom is het belangrijk dat je een lekkere stoel hebt of een zitgedeelte creëert met goede kussens. Zorg voor goede ondersteuning, want niks is erger dan kramp krijgen omdat je niet goed zit. Zo’n fauteuil vind ik heerlijk, maar is echt een groot ding. Kijk vooral naar de ruimte waar je het wil creëren en beslis dan hoe je het inricht.

Jouw ideale plek

Helaas heb ik nog niet de ruimte om echt de ideale plek te creëren, maar zodra onze grote eettafels weg gaat, ga ik er toch aan beginnen. Wie wil er nou niet een heerlijk hoekje waar je lekker kan zitten? Ik ben ook erg benieuwd hoe jullie ideale leeshoek eruit ziet en of je hem daadwerkelijk ook hebt. Laat je het hieronder weten?


Leesfoto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond