Home » Zó creëer een gave Halloween outfit!

Zó creëer een gave Halloween outfit!

Halloween staat weer voor de deur! Wij zijn groot Halloween fan, want hier in Duitsland vieren we ook echt Halloween. In Nederland wordt het vieren van Halloween ook steeds populairder en kun je bijna overal terecht voor Halloween producten. En wees nou eerlijk: Halloween is niet compleet zonder een leuke outfit! Benieuwd hoe en waar je voor een leuke prijs een leuke Halloween outfit kan scoren? Lees dan deze nieuwe blog!

Halloween

Als je aan Halloween denkt, denk je al snel aan versierde huizen, pompoenen, herfstkleuren, skeletten en andere monsterlijke decoraties. Daar waar 5 jaar geleden Halloween in Nederland nog beperkt werd tot de winkels zie je vandaag de dag meer en meer huizen die hun huis omtoveren tot een griezelige thema. Halloween lijkt wel een directe verbinding te hebben met de dood en toch vieren we het uitbundig, verkleden we ons en eten we vooral veel zoetigheden. Hoe zit dat nou?

De naam ‘Halloween’ is afgeleid van Hallow-e’en. ( All Hallows Eve ) . Dit betekent letterlijk: Allerheiligenavond. Dus de avond voor Allerheiligen.

Zo creëer een gave Halloween outfit

Amerikaans Feest

Dacht jij je kind even leuk verteld te hebben dat Halloween een over de top Amerikaans feest is, nou, dan heb je het helemaal mis. We moeten even wat jaartjes terug in de tijd en daarvoor gaan we niet naar Amerika, maar naar Ierland. Duizenden jaren geleden vierden de Kelten op 31 oktober oudejaarsavond. De oogst was binnen en op 1 november begon het nieuwe jaar. Dit werd gevierd. Doordat de oogst binnen was, bleef er genoeg over, waaronder dus de pompoenen, die werden gebruikt voor de versiering.

Waarom is Halloween eng?

De Ierse bevolking was ervan overtuigd dat op oudjaarsavond – welke bij hun Oktober viel – de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. Ze geloofden erin dat de sluier tussen het hier en nu en het hiernamaals op die avond erg dun was. De Ierse bevolking dacht dat hierdoor de doden makkelijk konden terug keren als (enge) geesten. Het is dan ook niet zo gek dat Halloween een eng karakter heeft met de bijhorende verkleedfeesten vandaag de dag. Maar waar koop je nou zo’n griezelig Halloween outfit?

Scoor de juiste Halloween outfit

Natuurlijk kun je naar diverse feestwinkels toe gaan, echter in tijden van corona willen we ook veilig en makkelijk winkelen. Carnavalskleding.nl is een goed voorbeeld waar je een have Halloween outfit kunt kopen. Wat ons betreft zit het hem trouwens niet alleen in het scoren van de juiste outfit, maar ook in het stylen van je outfit. Dus pimp je outfit met diverse griezelige accessoires, pruiken, hoeden en niet te vergeten make-up!

Zo creëer een gave Halloween outfit

De website van Carnavalskleding.nl heeft het gelukkig allemaal. Je kan er niet alleen terecht voor leuke Halloween outfits, maar ook voor de juiste make-up, denk hierbij aan nepbloed, messen, gekke pruiken en latex lijm. Latex wat?
Latex lijm heb je nodig om bijvoorbeeld wonden te maken, hoe dit werkt kom ik later op terug.

Hoe bestel je online je Halloween outfit?

Als je op de website bent kom je al snel in een feestelijk stemming. Vrolijke afbeeldingen van diverse outfits kom gelijk op je af. Momenteel staat het thema Halloween boven aan, dus echt zoeken hoeven we niet, maar mocht je toch ergens anders op de site terecht zijn gekomen, kun je met de zoekbalk bovenin zo weer terug naar je thema.

Diverse categorieën

Als je in de Halloweenthema bent aangekomen kun je via de filterbalk ‘categorieën’ aanklikken en kun je vervolgens heel makkelijk je kostuum vinden. Het aanbod is heel divers, van spoken tot clowns, van pompoenen tot zombies. Je kunt in dezelfde filterbalk ook zoeken of je een kinderkostuum of een volwassenen kostuum wil. Op deze manier kun je nog makkelijker het juiste kostuum vinden. Iets wat wij wel missen is dat je niet kan filteren op prijs. Deze functie is vooral makkelijk als je voor een klein prijsje snel een kostuum nodig hebt.

Zo creëer een gave Halloween outfit

Voor ieder budget

Ondanks dat de website geen prijs filter optie heeft, biedt de site voldoende kostuums in alle prijs categorieën aan. Zo heb je pakken van 15 euro, maar ook pakken van 60 euro. Ditzelfde geldt voor de accessoires. Als je zoekt naar Dracula tanden, dan zie je al snel dat je meerdere soorten hebt in meerdere prijzen. Wij zijn nog steeds van mening dat een kostuum niet perse prijzig hoeft te zijn om er geweldig uit te kunnen zien. Je hebt thuis vast nog wel wat gave accessoires liggen waarmee je een kostuum eigen kan maken en tot slot kan je voor Halloween ook nog eens creatief bezig gaan met make-up.

Dit pak koos Mees bij carnavalskleding.nl!

Halloween Make-up

Halloween staat nou niet bekend om zijn schoonheid en wat vinden wij dat thuis fijn! Want dit betekent ook dat de make-up of schmink niet perfect hoeft te zijn. Persoonlijk probeer ik altijd creatief te zijn met de middelen die ik heb. Als ik uitschiet tijdens het schminken dan maak ik er wel een wondje of donkere veeg van, want gelukkig hoeft het allemaal niet zo netjes te zijn. Je zult al snel zien dat het leuke effecten kan geven.

Latex

En dan nog even dat latex verhaal, want tja, het klinkt natuurlijk wel vreemd, latex. Latex lijm of vloeibare latex is ideaal om wonden te maken. Je bent er eigenlijk helemaal niet veel voor nodig. Als je de vloeibare latex in huis hebt kan je direct aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is keukenpapier of tissues. Bij het werken met latex zit het hem vooral in veel geduld hebben. Je moet namelijk in lagen gaan werken. Hoe dit werkt zullen we hieronder uitleggen.

Benodigdheden: Vloeibare Latex, tissues (wc papier of keukenrol), verf kwast.

Stap 1 – werken in laagjes
Breng de vloeibare latex aan op je huid, laten we voor het gemak de arm als voorbeeld nemen. Maak een oppervlakte van de juiste grootte, dus hoe groot jij wil dat je wond wordt. Maak daarna je kwast gelijk schoon, want als de latex opdroogt kun je de kwast niet meer gebruiken. Vervolgens leg je er een tissue op en ga je er weer met latex overheen. (als je meerlaags wc papier hebt, zorg dan dat je de lagen van elkaar af haalt) Laat het opdrogen en pas als het droog is herhaal je bovenstaande een paar keer. Je creëert als het ware een tweede huid.

Stap 2 – Wond maken
Deze huid kan je vervolges in knippen, of snijden (doe dit wel zorgvuldig en natuurlijk niet met een scherp mes! )

Stap 3 – Inkleuren
Als alles droog is kan je gaan werken met make-up en schmink. Tip: Google een plaatje en probeer de wond goed na te maken met diverse kleuren schmink. (vaak zijn dit rode en blauwe tinten, dan wel niet zwart of geel). Gewoon je fantasie er op loslaten en het hoeft niet netjes. Je begint met de binnenkant van de wond en werkt vervolgens naar de buitenkant toe. Uiteindelijk moet de wond overlopen op je huid en dus één worden met je huid. Dit kan heel makkelijk door foundation te gebruiken. Heb je een wond in je gezicht en is je gezicht bijvoorbeeld wit geschminkt , dan zou je in plaats van foundation witte schmink moeten gebruiken.

Stap 4 – afwerken
Je hebt met bovenstaande stappen een goede basis gelegd. Het enige wat je nu nog moet doen is afwerken. Kortom: de nu nog nette wond niet zo netjes meer maken. Zoals bij echte wonden is je huid beurs, gekleurd en komt er uit een wond bloed of andere rommel. Werk creatief met kleuren om er een mooie creatie van te maken. Als alles echt droog is kan je nep bloed toevoegen. Dit geeft uiteindelijk nog een mooier effect.

Als je het werken met latex onder de knie hebt kom je er al snel achter dat je er veel meer mee kan. Zo kun je brandwonden maken, of de helft van je gezicht laten weg smelten. Je kan gaten maken en deze dicht naaien. Je kan een rits er in verwerken of zelfs nep maden. Het is een leuke bezigheid, maar het vraagt wel veel geduld.

Succes! Show je je eindresultaat?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond