Home » Zo claim je compensatie voor vertraagde vlucht

Zo claim je compensatie voor vertraagde vlucht

Op vakantie gaan is heerlijk! Van voorpret vooraf, het reizen zelf, tot aankomen op de plaats van bestemming; het hoort allemaal bij de vakantie. Het meest vervelende vind ik eerlijk gezegd als de reis langer duurt dan gepland. File op de weg, pech met je auto of vertraging van je vlucht kunnen allemaal zorgen dat je later op de plek van bestemming bent. Wist je dat je een vergoeding voor een vertraagde vlucht kunt aanvragen? In deze blog leg ik uit hoe en als bonus geef ik ook, omdat wachten vooral voor de kinderen erg vervelend is, een paar tips om het leed voor hun (en dus ook voor jou) te verzachten.

Vertraging van je vlucht

Reizen met kinderen kan van zichzelf al een dingetje zijn. Houden ze het vol? Vermaken ze zich wel? Hoe zit het met de slaapjes? Mag de buggy mee? Vragen vragen vragen en dan sta je met je hebben en houwen op het vliegveld en blijk je helemaal niet te kunnen vertrekken; je vlucht is vertraagd, omgeboekt of geannuleerd. Help! Hoe vervelend het ook is, bedenk dat linksom of rechtsom het altijd weer goed komt. Haal diep adem en maak er het beste van. Vergeet alleen niet dat je mogelijk recht hebt op schadevergoeding.

Compensatie claimen vertraagde vlucht

Bij een vertraging van meer dan 3 uur heb je recht op een vergoeding tot maximaal €600,00. Deze claim kun je zelf indienen, maar een organisatie als Airhelp neemt je deze taak graag uit handen. Via hun website en app kun je met je vluchtgegevens makkelijk controleren of je er recht hebt op schadevergoeding bij vertraging van je vlucht en zo ja ze meteen machtigen om het voor je in te dienen. De voordelen hiervan is dat het je tijd en rompslomp scheelt. Airhelp vraagt hier, op basis van no cure no pay, een commissie voor.

Kinderen vermaken bij vertraging

Lastiger is het bijna om de kinderen gedurende de vertraging zien te vermaken. Dit zijn mijn tips hiervoor:

  • Neem een draagzak of draagdoek mee. Zeker als je buggy of wandelwagen is ingecheckt is het fijn om iets bij je te hebben waarin ze tot rust kunnen komen en zelfs een dutje kunnen doen.
  • Wat ook fijn is, op Schiphol heb je een ruimte waar je je kindje kunt verschonen en eventueel ook een dutje kunt laten doen; de Baby Care Lounge.
  • Voor oudere kindjes heeft Schiphol een indoor speeltuin; Kids Forest. Ben je op een ander vliegveld? Zoek eens uit wat voor faciliteiten ze daar speciaal voor kinderen hebben.
  • Pak een cadeautjestas in. De cadeautjestas is, vind ik, een must als je een iets langere reis maakt met kinderen. Elk kind een tasje met wat kleinigheidjes en misschien ook wat lekkers. Spreek bijvoorbeeld af dat er elk uur iets uitgepakt mag worden.
  • Verzin spelletjes. Na tien potjes “ik zie ik zie” ben je er waarschijnlijk wel een beetje klaar mee, maar kinderen vinden het fantastisch. Zorg voor een uitgebreid repertoire van dat soort spelletjes.
  • Hou je kalm. Als jij in de stress schiet en geïrriteerd bent, pikken kinderen dat feilloos op. Dit krijg je terug in mogelijk kliergedrag. Ze gaan zichzelf en de ander in de weg zitten. Accepteer dat wat is en maak er het beste van.

Vertraging onderweg naar vakantie

Vertraging onderweg naar je vakantiebestemming is hinderlijk, maar hoe je hiermee omgaat bepaalt of het een stempel drukt op je vakantie of niet. Je mindset is hierin heel belangrijk. Als jij vindt dat de vakantie pas begint als je er bent, zul je vertraging moeilijker kunnen verkroppen. Begint jouw vakantie echter zodra je thuis de deur achter je dichttrekt, dan zul je er waarschijnlijk minder moeite me hebben. Bedenk ieg dat hoe jij er in staat, van invloed is op je kind(eren). En vergeet vooral niet naderhand te controleren of je recht hebt op schadevergoeding. Kan toch weer een mooi begin van het spaarpotje voor je volgende vakantie zijn.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond