Home » Zo breng je meer warmte in je huis

Zo breng je meer warmte in je huis

Dan is het de hoogste tijd om wat meer sfeer en warmte in je interieur aan te gaan brengen. Van je huis een echt thuis te gaan maken.

Wil het maar niet echt knus worden in jouw huis? Heb je het helemaal naar je smaak ingericht, maar wil het met de sfeer maar niet echt lukken? Blijft het allemaal wat kil, wat ‘showroom’, wat zakelijk? Dan is het de hoogste tijd om wat meer sfeer en warmte in je interieur aan te gaan brengen. Van je huis een echt thuis te gaan maken.

Net als in de boekjes

Meer dan ooit zijn we tegenwoordig bezig met de inrichting van onze huizen. Vroeger deden we maar wat, zo lijkt het, maar tegenwoordig volgen we de trends ook op dit gebied meer en meer. Voor we een woning in gaan richten doen we dan ook heel wat inspiratie op. We kijken naar woonprogramma’s op tv, maken moodboards op Pinterest en bladeren ons suf door woonmagazines. Allemaal om de trends te vinden en volgen, en die te vertalen naar een interieur dat wij mooi vinden.

Niets mis mee. Zelfs toen we de trends nog niet echt leken te volgen, deden we dat namelijk toch al. Neem de jaren ’70. Lang voordat Pinterest bestond en we ons actief met interieurtrends bezighielden, maar toch zag je de kleuren groen en oranje overal terug, om maar eens wat te noemen. De woonwinkels verkochten ook toen al vooral de dingen die in de mode waren, daar is in de loop der jaren niets aan veranderd.

Wat wel veranderd is, is dat we deze trends soms net iets te hard willen volgen. Van ons huis bijna een showroom maken, precies nabootsen wat we elders hebben gezien, en vergeten er ook nog een beetje persoonlijkheid in te leggen. Een perfect huis, maar niet echt een thuis. Nadat je het volgens het boekje hebt ingericht ben je er dus nog niet, eigenlijk begin je dan pas net.

Hoe zorg je voor warmte?

Is je industriële interieur een beetje doorgeslagen? Is de gezelligheid in je kamer, die door een ringetje te halen valt, ver te zoeken? Ga dan eerst eens aan de slag met verlichting. Op die manier kun je de stijl van je interieur behouden, maar er toch wat meer warmte in aanbrengen.

Een strategisch geplaatste vloerlamp, bijvoorbeeld vlak naast die lekkere stoel, kan de boel direct wat knusser maken, zeker als je kiest voor een lichtbron die warm licht verspreidt. De sfeer blijft strak, maar kent op deze manier ook een meer zachte kant. Ook mooie hanglampen die sfeervol licht verspreiden kunnen op deze manier bijdragen aan een wat meer sfeervolle omgeving.

Maak het vervolgens af door de boekjes los te laten, en wat persoonlijke accenten aan te brengen. Je kunt nog steeds de gekozen stijl aanhouden, maar wees niet bang om ook wat mooie souvenirs of juist iets anders dat een beetje afwijkt te plaatsen. Dat geeft je interieur karakter, iets eigens. En je zult zien dat dat de sfeer zichtbaar ten goede komt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond