Home » Zit jij bij de beste zorgverzekering?

Zit jij bij de beste zorgverzekering?

Ieder jaar kun je van zorgverzekering overstappen. Maar wanneer is dat nu eigenlijk een goed idee? We willen allemaal de beste zorgverzekering

Ieder jaar kun je van zorgverzekering overstappen. Maar wanneer is dat nu eigenlijk een goed idee? We willen allemaal de beste zorgverzekering hebben, maar waar vind je deze nu eigenlijk? Valt het eigenlijk überhaupt wel objectief vast te stellen welke zorgverzekering de beste is?

Begin eens bij de basis

Iedere volwassen Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering is een initiatief vanuit de overheid, en deze bepaalt dus ook de dekking. Sluit je dus alleen een basisverzekering af, dan weet je precies wat er gedekt wordt; dit is namelijk wettelijk geregeld. Wel is het zo dat iedere zorgverzekeraar de uitvoering iets anders kan doen. Er zijn bijvoorbeeld verzekeraars die jou de vrije keuze geven als het gaat om welke behandelaar je kiest, en de kosten hiervan altijd vergoeden. Er zijn er ook die werken met een beperkt aantal behandelaars, waarbij je dus minder de vrije keuze hebt. Ga je toch liever naar een andere zorgverzekeraar, dan zal je (een deel van) de kosten hiervoor zelf moeten betalen.

Er valt lastig te zeggen welke verzekering beter is. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Wat minder vrijheid hebben, maar daar tegenover gesteld wel een lagere rekening per maand betalen? Of juist volledige keuzevrijheid hebben en daarvoor ook iets extra betalen? Wat jij het beste vindt, is heel persoonlijk.

Hoe zit het met aanvullende verzekeringen?

Omdat het basispakket lang niet alle zorgkosten vergoedt, kiezen veel mensen ervoor om zich hiernaast ook aanvullend te verzekeren. Bezoekjes aan de tandarts en de fysiotherapeut worden vanuit de basisverzekering niet standaard vergoed, terwijl dit nu juist kosten zijn die veel mensen maken.

Ook bij aanvullende verzekeringen kun je niet zomaar weer vaststellen welke de beste is. Ook hier geldt namelijk dat jouw persoonlijke situatie dat grotendeels bepaalt. Wil jij elke maand best een wat hogere premie betalen, als je hierdoor geen rekening gaat ontvangen voor fysiotherapie, ook niet als je flink wat behandelingen nodig hebt? Of kom je juist niet of nauwelijks bij een fysiotherapeut, en kies je liever voor een wat lagere dekking op dit gebied, zodat je premie ook lager uitvalt?

Iedereen moet voor zichzelf deze afweging maken, en goed proberen in te schatten wat de beste keuze is. Je zo ruim mogelijk verzekeren geeft je het minste risico op onvoorziene kosten, maar kan je, als je weinig zorgkosten maakt, wel weer meer premie kosten dan je eigenlijk aan kosten zou maken. Daar staat tegenover dat een medische rekening vaak heel fors uit kan vallen en meestal onverwacht komt, en dat dit vervelende gevolgen kan hebben als je deze helemaal zelf moet betalen.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond