Home » Zes tips om verjaardagstress te voorkomen.

Zes tips om verjaardagstress te voorkomen.

Wanneer jouw kind eenmaal op de basisschool zit, heb je opeens meer te regelen dan alleen zijn verjaardag. Zo moet je ook denken aan de traktatie. Het liefst gezond en lekker en het kinderfeestje niet vergeten. Heeft jouw kind ook nog hobby’s? Dan is het helemaal feest. Al deze dingen bij elkaar kunnen een hoop stress veroorzaken. Ik geef je vijf tips om stress te voorkomen.

Plan ver van tevoren

Bedenk een maand van tevoren, of liever nog langer, wanneer je wat wil vieren. Verjaardag voor familie en vrienden doe je vaak dicht bij de verjaardag zelf. Maar dat kinderfeestje kan ook wel een week wachten. Het is immers al druk zat. De traktatie voor school kan je het beste even met de leerkracht bespreken. Je wilt de juf namelijk niet verrassen. Zeker in de kleuterklas vinden ze het fijn om het van tevoren te weten wanneer jouw kind kan trakteren. Zo kunnen ze een mooie muts voor hem maken.

Laat dingen bezorgen

Voor een verjaardag moet je veel inslaan. Denk aan drinken, taart, hapjes, chips. Voorheen kocht ik dat allemaal een dag van tevoren of op de dag zelf. Daar liep ik dan met twee grote tassen vol boodschappen. En altijd kwam ik erachter dat ik iets was vergeten. Sinds een paar jaar laat ik het gewoon bezorgen. ’s Avonds op de bank alles uitzoeken via de app en de volgende dag wordt het vier hoog bezorgd. Scheelt zoveel stress en tillen!

Verlanglijstje

Schrijf het op als je iets leuks tegen komt het gehele jaar door. Roept jouw kind dat het iets graag wil, schrijf het op. Wanneer ik jarig ben weet ik nooit iets te vragen, maar een paar weken daarna zie ik allemaal leuke dingen. Ik noteer al die dingen nu in mijn telefoon. Ook van mijn kinderen. Zo kan ik mijn notities ook niet kwijtraken en heb ik altijd iets dat we kunnen vragen.

Tip: In dit artikel met tips volgens de 4 cadeautjesregel kun je een verlanglijst volgens dit principe downloaden om gedurende het jaar in te vullen.

Trakteren op school

Elk kind dat naar de peuterspeelzaal, crèche of basisschool gaat, wil graag trakteren. De één houdt het lekker simpel en trakteert op chips. De ander maakt er een heel kunstwerk van. Wat je kan en mag trakteren is ook nog schoolafhankelijk. Bij een aantal scholen moet het gezond zijn. En zorg er dan maar voor dat het én gezond is, én lekker én leuk. Het belangrijkste is dat jouw kind het lekker vindt. Mijn oudste lust weinig dingen, maar een banaan gaat er altijd in. Dit jaar maak ik van bananen piraten. Super leuk en super simpel! Scheelt enorm veel tijd. Wil je toch iets maken? Kijk dan voor tevoren hoeveel tijd het kost en of je er tijd voor hebt. Niks is erger dan midden in de nacht nog bezig zijn met de traktatie van je kind.

Kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje kan ook heel stressvol zijn. Zeker als je alles zelf wil regelen. Gelukkig kan je online heel veel vinden. Er zijn sites waar je een heel uitgewerkt kinderfeestje kan vinden inclusief opdrachten. Ook is het mogelijk om mensen in te huren die het feestje organiseren. Of je kan gewoon lekker naar een binnenspeeltuin of bowlen. Dit zorgt ervoor dat je niet zoveel hoeft te regelen, maar kost wel weer geld. Toch het zelf willen organiseren? Vraag mensen je te helpen. Mijn ouders hebben vorig jaar ook geholpen en dat zorgde voor zoveel minder stress!

Vraag om hulp

Je hoeft het allemaal niet alleen te doen. Je man, je ouders en vrienden kunnen vast wel een handje helpen. Mijn moeder maakt altijd een heerlijke appeltaart voor onze verjaardagen en ook hapjes heeft ze zo gemaakt. Mijn broer hielp vorig jaar met versieren en mijn zus haalde de marsepeinen taart op. Met hulp van anderen is een verjaardag zo geregeld. Dag stress!

Ervaar jij ook veel stress of heb jij een verjaardag inclusief trakteren en feestje zo geregeld? Ik ben benieuwd!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond