Home » Tentoonstelling ZELF! Kunst voor peuters en kleuters

Tentoonstelling ZELF! Kunst voor peuters en kleuters

Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY

In regio Midden is nu de voorjaarsvakantie aangebroken. Kun je wel een leuke suggestie gebruiken over wat te doen met je kind(eren)? Bij Villa Zebra kun je terecht voor een toffe tentoonstelling speciaal voor onze kleine zelfdoeners. Het heet ZELF! En is kunst voor peuters en kleuters. Sinds vrijdag 24 februari zijn de drie kunstinstallaties die samen deze tentoonstelling moeten vormen, open. Verwacht het spelenderwijs stimuleren van de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.
 
Lees ook: De Efteling; een dag vol heerlijke clichés
 

Tentoonstelling ZELF! in een notendop

 
Mooie woorden natuurlijk, maar wat betekent dat nu concreet?

  • In Het Eiland van Peter de Boer stap je in een nieuwe wereld. Het is de bedoeling dat je samen je weg vind. Deze weg voert je door de jungle en langs het strand. Ontdek wat jullie ideale vakantiebestemming is. Niet verkeerd met de zomervakantie bijna binnen handbereik.
  • Heb je net als ik geboren entertainers in huis? In de kleurrijke artiesteningang kun je de beste outfit voor een act uitzoeken en op het podium in het nieuwe Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY een wervelende show geven.
  • Ga je liever samen lezen en alles leren over tangram- elementen in Tangramkat? Tangramkat is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat.

 
Zelf! Kunst voor peuters en kleuters
 
Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY
 
Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY
 

Kunst voor peuters en kleuters

 
Georgette van Oosten is projectleider van deze tentoonstelling met kunst voor peuters en kleuters:

“Peuters en kleuters leren het meest door zelf te doen en te ontdekken. Daarvan krijgen ze zelfvertrouwen. In onze tentoonstelling ZELF! krijgen ze die kans. Ouders kunnen er samen met hun kind de installaties bezoeken. Het is belangrijk dat ouders daarbij hun kind ruimte en tijd geven om zelf ontdekkingen te kunnen doen. Geef ook complimentjes, voer samen gesprekken, vertel verhalen en stel elkaar vragen. Kortom, in ZELF! geven we de kinderen de ruimte om kleine keuzes te maken, leren ze om te kiezen en voelen ze dat hun mening ertoe doet.”

 
Lees ook: Speelboerderij De Vossenberg
 

Villa Zebra

 
Sowieso staat zelf aan de slag gaan centraal bij Villa Zebra. Dit hebben we enkele jaren geleden zelf mogen ervaren. Naast een leuke tentoonstelling waren er ook diverse workshops te volgen. Ook deze keer maken een aantal workshops onderdeel van je bezoek. Het aanbod van workshops is trouwens wisselend. Naast workshops en tentoonstellingen is er ook een maandelijkse Klooimiddag. Lekker creatief dus!
 

Nog even praktisch

 
Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de voorjaarsvakantie (regio midden) is Villa Zebra geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Villa Zebra
Stieltjesstraat 21
Rotterdam

ZELF! Is voor de jongere kindjes opgezet, oudere kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht in de mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het bos.
 
 
 
Foto’s: Hester Blankestijn
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond