Home » Weekend tip: Zelf je groenten oogsten

Weekend tip: Zelf je groenten oogsten

Zelf je groente oogsten

Waar komt het eten op je bord nu eigenlijk vandaan? Ik vrees dat heel veel kinderen dit niet weten en sommige volwassenen hier niet eens bij stilstaan. Ik ben er zo één, dat geef ik grif toe. Je kunt alles met zoveel gemak in de supermarkt krijgen dat ik er vaak niet bij stilstaat dat zo’n product een weg heeft afgelegd. Dat het ergens heeft gegroeid, geteeld en geoogst is.

Af en toe krijg ik een realiteitscheck als ik een stalletje zie bij een boerderij waar je nog op goed vertrouwen groente of eieren kunt kopen. Je doet het geld in het daarvoor bestemde potje en neemt je gekochte groenten mee.
 

Beleef het en eet het

Boer Martin de Ruiter uit Strijen gaat nog een stapje verder. Hij heeft het initiatief Beleef het en eet het in het leven geroepen. Voedsel uit de anonimiteit van de supermarkt halen is het doel. Het begon allemaal in 2014 met een oogst sperziebonen die niet afgenomen werd door de groothandel. Om de oogst niet verloren te laten gaan, mochten vrienden, kennissen en iedereen die opgetrommeld werd, gratis de sperziebonen komen oogsten.
 

Zelf je groenten oogsten

Dit idee werd verder uitgewerkt en sindsdien mag je tegen een zeer geringe vergoeding niet alleen sperziebonen, maar ook aardappelen, uien, wortelen en bieten komen oogsten. En met gering bedoel ik ook echt gering. Slechts €0,50 per kg! ‘S middags je groenten oogsten en deze ’s avonds, verser dan vers, met het gezin oppeuzelen. Geweldig stukje bewustwording!
 
Zelf je groenten oogsten
 
Ter plaatse kun je niet alleen zelf je groenten oogsten, maar ook aan een natje en droogje is gedacht. Dit in de vorm van vers gebakken friet, koffie, thee en limonade. Zak onderuit op de strobalen en geniet samen van een leuk dagje uit met het hele gezin!

Waar: Groot Cromstrijendijk 17a in Strijen

Wanneer: nog alle weekenden tot half oktober en als het weer meezit eind oktober. Van 10.00-17.00 uur

Let op: alleen contant betalen
 
 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond