Home » Het perfecte geboortekaartje? Die maak je zelf!

Het perfecte geboortekaartje? Die maak je zelf!

In eerste instantie wilde ik zelf geen geboortekaartjes sturen (vraag me niet waarom), maar ik ben blij dat ik het uiteindelijk wél heb gedaan. Je wilt je familie, vrienden en naaste laten weten over de komst van je kindje en ik denk dat een groot deel van iedereen die een kindje krijgt ze wel verstuurd en ik denk dat mensen het ook nog eens leuk vinden om te krijgen. Maar hoe vind je nou het perfecte geboortekaartje?

Op zoek naar het perfecte geboortekaartje

Het is allemaal een kwestie van smaak. Ik hou niet van al te druk en ik hou ook niet van hele felle kleuren op een geboortekaartje. Ik wilde het graag simpel houden en het enige dat ik wél zeker wist, ik wilde graag een diertje erop. Dus de zoektocht begon…

Je hebt natuurlijk verschillende sites zoals Geboortepost.nl waar je je kaartjes kunt laten maken. Deze sites hebben ook nog eens een super breed assortiment aan kaartjes. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Er waren een paar kaartjes die mij aanspraken maar het was het toch allemaal nét net… (iets met kieskeurig en perfectionistisch.) Ik heb vaak wel íets waar ik iets op aan te merken had. Ik kon dus niks vinden, totdat de buurvrouw van een van mijn zussen aanbood om samen met haar, zélf de geboortekaartjes te maken en aangezien ik graag creatief bezig ben, zag ik dat dus echt wel zitten.

Lees ook: Een labelkaart als geboortekaartje voor Sem

Zelf geboortekaartje maken

Dus zo gingen we op een middagje aan de keukentafel zitten en begonnen we. Ik had gekozen voor een witte kaart en zij had hier kleine babyvoetjes als het ware “ingeduwd” en die kleine babyvoetjes bleken het kaartje uiteindelijk helemaal af te maken. Ze liet me een voorbeeldje zien en koos er meteen voor dat het diertje een olifantje werd met 3 blauwe olifantjes. Zo zou je dus ook meteen aan het kaartje zien dat het een jongentje was geworden!

 

Al deze dingen werden met een speciale snijmachine en “stansmallen”, zo heten die dingen, uitgesneden. We gebruikten voor de olifant 2 verschillende kleuren grijs en kozen voor lichtblauwe voetjes en balonnen! Terwijl zij het snijwerk deed, plakte ik alles op de kaartjes. We dachten dat we er even werk aan zouden hebben, maar uiteindelijk hebben we er maar één middagje over gedaan.

Dit ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid kaartjes die je gaat versturen. Wij maakten er 50. (Tip: maak altijd een paar extra kaartjes, soms vergeet je mensen en er zijn soms ook mensen die geen kaartje hebben gekregen en er toch graag een willen hebben!)

Omdat ik het niet mooi vond om alles in het kaartje te schrijven, koos ik ervoor om het te printen op speciaal papier en dit ook in het kaartje te plakken. Let wel op als je dit ook wil en gaat doen, dat je ruimte overlaat voor de geboortedatum, gewicht en lengte natuurlijk.

Uiteindelijk plakte ik aan de linkerkant het stukje papier met een zin en onze gegevens en links plakte ik het stukje papier met de naam van Dyniel en zijn geboortedatum en lengte en gewicht schreef mijn zus op de kaartjes toen hij was geboren.

Een uniek geboortekaartje

Je bent hier natuurlijk wel wat langer mee bezig dan dat je ze gewoon eventjes besteld, máár ben je creatief vind ik dit zeker een aanrader. Een leuke invulling van je tijd en als je het met z’n tweeën doet, ben je helemaal niet zo lang bezig. En nog een voordeel: je hebt een uniek kaartje die verder niemand heeft!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond