Home » Zelf je bh maat opmeten doe je zo!

Zelf je bh maat opmeten doe je zo!

vrouw die bh aandoet

Heel veel van mijn aankopen doe ik online. Van boeken tot kleding, van een kinderfiets tot cadeautjes. Dat gaat meestal hartstikke goed en bespaart mij heel veel tijd! Alleen online lingerie kopen heb ik me nog niet aan gewaagd. Dat moet ik passen, passen en passen tot ik de juiste maat te pakken heb. Iets nieuws staat al een tijdje op mijn to do lijst, maar ik vond nog niet de tijd en als ik die had de zin om de paden op de lanen in te gaan voor nieuwe. Op de website van Hunkemöller vond ik een maattabel. Thuis je bh maat opmeten zou hiermee moeten lukken. Ik nam de proef op de som.

Verkeerde maat bh

Heel veel meisjes en vrouwen schijnen rond te lopen met de verkeerde maat bh. Ik hoef maar naar mezelf te kijken om te beamen dat dat klopt. Ik heb er een heel la vol van om precies te zijn. Je valt af, komt wat aan, raakt zwanger, geeft borstvoeding, stopt er weer mee, wordt ouder; kortom je maat is sowieso aan verandering onderhevig. De gevolgen van een verkeerde maat beha dragen varieert van bijvoorbeeld lelijke uitstulpsels onder je kleding tot rugklachten. Van beide wordt je niet echt blij.

Elke keer als je nieuwe lingerie koopt zou je je maat opnieuw moeten meten of laten opmeten. Doe jij dat? Ik niet moet ik eerlijk bekennen. Ik heb het zelfs nog nooit laten opmeten of thuis zelf opgemeten. Zoals ik zei met passen, passen en een gokje wagen lukte het uiteindelijk.

Zelf je bh maat opmeten

Het leek me tijd om het eens goed aan te pakken en nu wel mijn maten te gaan opmeten en wat leuke setjes online te gaan bestellen. Op de site van Hunkemöller vond ik een fijn en duidelijk stappenplan om zelf je bh maat op te meten.

  1. Trek een niet voorgevormde bh aan

  2. Meet je omvangsmaat door je omvang vlak onder je borsten te meten

  3. Meet je cupmaat over het volste gedeelte van je borst

  4. Zoek in de maattabel de maat die hierbij hoort

Online lingerie kopen

Nu ik mijn maat weet, ga ik eens rustig rondkijken voor een upgrade van de la met ondergoed. Ik doe mee met een voorjaarsschoonmaak challenge en deze week zijn alle kledingkasten aan de beurt. Ik gok zomaar dat na deze week én nu ik mijn echte maat weet dat driekwart van die la in de prullenbak beland. Ach, een excuus om te shoppen is nooit verkeerd.

 

 

Foto van vrouw die bh aandoet van Art_Photo via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond