Home » Zelf een uitnodiging knutselen

Zelf een uitnodiging knutselen

Het is bijna een feit dat er heel veel kinderen jarig zijn in de maand maart. Dan hebben ze hier bijna elke week wel een kinderfeestje. Super leuk natuurlijk, maar als je eigen kinderen net voor die hele groep jarig zijn geweest dan kan het best lastig zijn om nog een vrije datum te prikken voor een kinderfeestje.

Datum plannen

Onze meisjes zijn jarig in december en door alle feestdrukte hebben we besloten om hun kinderfeestje eind januari, begin februari te vieren. Vorig jaar hadden we het zelf nog te druk aan het begin van het nieuwe jaar en moest ik moeite doen om in februari geschikte datums te vinden die nog vrij waren. Ze wilden namelijk allebei hun eigen feestje. Ik gaf ze ook geen ongelijk, want elk hadden ze andere vriendjes waar ze mee speelden. Dit jaar hebben ze samen besloten dat ze het feestje samen vieren en unaniem kozen ze ook nog eens dezelfde kindjes en feestlocatie uit.

Uitnodiging

De datum was geprikt, de locatie was bekend en de kindjes zijn uitgekozen. Het was tijd voor het opstellen van een uitnodiging. Maar waar begin je. Op sites als Kaartje2Go en Greetz vind je een wereld aan uitnodigingen die je kan personaliseren. Ook bij de boekenhandel zoals The Read Shop of Primera vind je pakjes met uitnodigingen voor kinderfeestjes. Maar het leukste en misschien nog wel voordeligste is om ze gewoon zelf te maken.

DIY met tape

Na schooltijd willen de meisjes meestal knutselen aan de eettafel en binnen een paar minuten ligt het dan bezaaid met knutselspullen. Toen ik ze vroeg of ze het leuk vonden om zelf uitnodigingen te maken, waren ze dolenthousiast en wilden ze direct aan de slag. Op Pinterest vond ik een paar leuke ideeën en heb deze aan de meisjes laten zien. Samen kozen ze voor de taart van tape, ze konden niet wachten om te beginnen.

Benodigdheden

Voor de kaartjes kan je kant en klare kaartjes kopen, maar je kan bijvoorbeeld bij de Action gekleurd karton in A5 formaat krijgen die je dubbel vouwt. Hier hebben ze ook allerlei soorten washitape en plakband met motief. Wij hadden nog een Mega Glitter Mix van SES creative liggen met 6 rolletjes glittertape, mini decorplakband en foam mozaïk met glitters van de Action, dus ze konden nog wel even vooruit. Ze waren zo lekker aan het knutselen dat ze samen meer dan genoeg uitnodigingen hebben gemaakt, zelfs één speciaal voor elkaar.

Tekst binnenkant

Dan komt het lastigst stukje, want wat zet je nou op zo’n kaartje? Maak je er een tekstje van of toch een opsomming? Dit jaar heb ik het lekker simpel en overzichtelijk gehouden en er een opsomming van gemaakt. De belangrijkste punten die op het kaartje moeten staan zijn wanneer, waar, telefoonnummer, wat je verder nog moet weten en natuurlijk van wie de uitnodiging is.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond