Home » Zelf een badkamer ontwerpen vs. een badkamer laten ontwerpen

Zelf een badkamer ontwerpen vs. een badkamer laten ontwerpen

Maar wat is nu de beste keuze: zelf een badkamer ontwerpen, óf een professional inschakelen om het ontwerp voor je te maken?

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat de badkamer een van de belangrijkste ruimtes is in ons huis. Alle gezinsleden brengen er stiekem behoorlijk wat tijd door kan ik je vertellen. Het is namelijk de plek waar we verzorgen, klaar maken voor de dag of juist klaar maken om naar bed te gaan, maar ook vaak een plek om tot rust komen. Denk maar aan even lekker relaxed in bad of onder de douche staan. Bij het creëren van de perfecte badkamer is het ontwerp cruciaal. Maar wat is nu de beste keuze: zelf een badkamer ontwerpen, óf een professional inschakelen om het ontwerp voor je te maken?

Zelf een badkamer ontwerpen

Zelf badkamers ontwerpen stelt je in staat om je badkamer echt helemaal naar jouw zin te ontwerpen, maar het vraagt ook wel iets van je natuurlijk. Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Creatieve vrijheid: Door zelf een badkamer te ontwerpen, kun je je eigen ideeën tot leven brengen. Je kunt ook lekker experimenteren met verschillende indelingen, kleuren en materialen.
  2. Kostenbesparend: Het ontwerpen van je eigen badkamer kan natuurlijk behoorlijk wat kosten besparen, omdat je geen ontwerpkosten hoeft te betalen aan een professional.

Hoewel zelf een badkamer ontwerpen dus zeker zo zijn voordelen heeft, zijn er ook enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

  • Expertise: Het ontwerpen van een functionele en goed doordachte badkamer vereist best wel wat technische kennis. Je moet rekening houden met bijvoorbeeld de juiste afmetingen, water- en elektriciteitsaansluitingen. Daarnaast kun je het risico lopen dat je aan bepaalde mogelijkheden niet denkt, vanwege gebrek aan ervaring.
  • Tijdsinvestering: Het ontwerpen van een badkamer vergt best wel wat tijd en geduld. Je moet onderzoek doen naar de mogelijkheden, inspiratie opdoen en mogelijke bedrijven of leveranciers beoordelen.

Een badkamer laten ontwerpen

Als je geen ervaring hebt in het ontwerpen van badkamers of als je gewoonweg geen tijd wilt of kunt maken om het ontwerpen van je badkamer zelf te doen, kun je een professional inschakelen. Daar komen natuurlijk ook een aantal voordelen bij kijken:

  • Expertise en ervaring: Een professionele badkamerontwerper heeft natuurlijk wél de juiste kennis en ervaring om een functionele en aantrekkelijke badkamer te creëren. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën en kunnen je helpen om het maximale uit je ruimte te halen, hoe groot of klein deze ook is.
  • Tijd besparen: De ontwerper zal het hele proces voor je beheren, van het maken van het ontwerp tot het (in overleg met jou) selecteren van materialen. Dat bespaart je veel tijd.
  • Maatwerk: Een professionele ontwerper zal naar jouw wensen en behoeften luisteren en daarmee aan de slag gaan. Zo wordt jouw badkamer echt maatwerk en dat zie je terug in het resultaat.

Maar natuurlijk zijn er ook weer aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het inschakelen van een professional:

  • Kosten: Het laten ontwerpen van een badkamer kan duurder zijn dan het zelf ontwerpen ervan, aangezien je ontwerpkosten moet betalen. Laat je hierover vooraf goed informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Communicatie: Maak goede afspraken om irritatie te voorkomen. Denk aan onverwachte lange wachttijden. Stem verwachtingen op elkaar af.

Wanneer je beide opties goed hebt overwogen, kun je je keuze maken. Beide opties kunnen leiden tot een prachtige badkamer die perfect past de behoeften van jouw gezin. Succes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond