Home » Zaai je eigen pompoenen met Klaas Kweker

Zaai je eigen pompoenen met Klaas Kweker

Ik hou van voordeeltjes. Wie niet eigenlijk?! Klaas Kweker Zaai je eigen pompoenen is met € 5,00 al niet duur, maar als je hem met 70% te pakken krijgt, is dat natuurlijk helemaal fijn! Met uitzondering van de prijs was ik in eerste instantie niet laaiend enthousiast over het boekje zelf. Hij heeft dan ook even in de kast gelegen voordat we hem tevoorschijn haalden. Benjamin en Mila waren ijverig aan de slag gegaan met de moestuintjes en daardoor pakten we ook dit boekje er weer bij. Ik heb vrij snel mijn eerdere mening, wat eigenlijk nergens op gebaseerd was, moeten herzien.

Op de kaft

Klaas Kweker weet alles van bloemen en planten.
Aan een paar schoolkinderen laat hij zien hoe je pompoenen
kweekt en oogst. Zijn kat Tito is nieuwsgierig en loopt hem
stiekem achterna. Hoe loopt dit af? Lees het en laat daarna
je eigen pompoenen groeien uit de pompoenzaadjes in dit boekje.

Zaai je eigen pompoenen

In dit hard kartonnen boekje laat Klaas Kweker zien hoe je pompoenen zaait. Het boekje heeft dan wel niet veel pagina’s, maar heeft wel leuke extra’s. Op elke pagina wordt of een zoekvraag of een telvraag gesteld. Mila doet graag mee, dus dit soort boekjes vindt zij erg leuk! Het tofste is natuurlijk dat je je eigen pompoenen kunt zaaien. Op de laatste pagina wordt dit stap voor stap uitgelegd. We waren eerst wat sceptisch, maar de plantjes zijn uitgekomen en zien er goed uit. De volgende stap is overplanten naar buiten en hopelijk in september pompoenen oogsten. Er zijn nog twee andere boekjes verschenen in deze serie; Zaai je eigen zonnebloemen en Zaai je eigen tuinkers.

Zomaar een passage

Tito is de kat van Klaas. Hij is hem stiekem achterna gelopen. Nieuwsgierig kijkt hij naar zijn drukke baasje.
Waar heeft Tito zich verstopt?

Klaas Kweker Zaai je eigen pompoenen is geschreven door Miranda van Drunen en geïllustreerd door Mark Spruijt

Voorleestijd: 2 minuten 

Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟★

Ben jij al lekker aan het fröbelen geweest met plantjes in je tuin of op je balkon? ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond