Home » YouTube; zij zijn er gek op, ik word er gek VAN.

YouTube; zij zijn er gek op, ik word er gek VAN.

Minecraft spelen

Door Sanne | Zeg, even over YouTube, he. Kijken jullie (oudere) kinderen dat ook zo graag? Onze jongens van 8 & 10 zijn gek op YouTube. Zij zijn er al gek op, ik word er gek VAN. Wel bijzonder eigenlijk. Ze hebben beiden het concentratievermogen van een goudvis met adhd, en toch kunnen ze er úren naar kijken. Als dat pedagogisch verantwoord zou zijn, wat het niet is. Dus wij zouden ze nóóóóit zo lang laten kijken. Nope.

Modelouders zijn we, echt waar. Heus. Ahem. Dus.

Toen ze wat jonger waren vond ik het handig dat ik op die manier in ieder geval controle had over wát ze zagen, op ‘gewoon’ internet weet je het maar nooit. Dus dit was DE OPLOSSING. Want ze wilden wel eens wat anders zien dan Piet Piraat en Diego/Dora, zonder dat je de neiging krijgt om dat roze rugzakje ergens te stoppen waar de zon niet schijnt. Om het maar even uit te leggen. Naarmate de heren ouder werden, bleken zij dezelfde neigingen mbt een roze rugzakje te ontwikkelen en wilden ze dus wel wat anders zien.

Vroegah

Via Lego, Ninjago, Teenage Mutant Ninja Turtles en (daarissieweer) Pokemon zijn ze op YouTube bij game tutorials uitgekomen. Tof. Vinden zij dan. Net zo tof als ALLE Pokemon bij elkaar. Minecraft is he-le-maal de bom, bijvoorbeeld. Ik begrijp het ook niet. Vroegah he, toen alles beter was, hadden wij ook games. Net dan. En die games bestonden uit een stuk of 10 pixels op een schermpie, en daar moest je het mee doen. Hartstikke gaaf en zo. Maar dat was toen het maximale wat te behalen viel. En dus deed je het maar met die blokken op het scherm.

Minecraft spelen

Groot fan

Maar nu, nu zijn er ZO VEEL mooie games, met ZO’N mooie graphics en zo. Net films. En ik kan het weten, want ik speel ze. Dus ze zijn er. Maar nee, nee de heren spelen vrijwillig met 10 grote pixelblokken op het scherm. Want dat is het. En daar moet je mee bouwen. En slopen. En iets met zombies. Ik krijg het ook niet verzonnen. Afijn, daar orakelen heel wat ‘vloggers’ over. Heel lang ook. En vaak. En veel. En dat staat allemaal op YouTube ook. Fantastisch. Kan niet stuk. En onze heren zijn groot fan. Van filmpjes kijken over dat spel en bij voorkeur gevolgd door zelf het spel spelen op exact dezelfde manier. Want je zou zelf eens wat moeten bedenken, of zo.

De ballen verstand

Het liefst vertellen ze aan mij wat ze precies aan het doen zijn met die blokjes. En ook waarom ze dat doen. Dat mama er de ballen verstand van heeft, boeit ze niet. Of ik nu wil of niet: luisteren zal ik. En nog opletten ook he, want voordat je het weet krijg je een overhoring. Nee, het is een kwestie van tijd voordat ze hun eigen YouTube kanaal hebben. Onze eigen Enzo Knolletjes. Ik kan niet wachten.

Foto Minecraft spelen via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond