Home » Yes, de vakantie is weer afgelopen

Yes, de vakantie is weer afgelopen

De kinderen van Zuid Nederland zijn weer begonnen. Ook Midden en Noord zijn inmiddels aan de beurt geweest. Waar de één huilend bij de deur stond, kon de ander niet wachten tot haar kinderen weer in de klas zaten.

Zes weken

In Nederland duurt de zomervakantie voor de basisschool zes weken. Zes weken met daar tussendoor in de meeste gevallen een vakantie. Zes weken waarbij je, als je niet in het onderwijs werkt of thuis kan werken, opvang moet regelen. Zes weken lang dag en nacht je kind(eren) om je heen. Voor de één een walhala en voor de ander een ware hel. (Oké, je hebt ook mensen, die net als ik, er tussenin zitten)

Lees ook: Back to school; op jacht naar lunchbakjes en drinkbekers

Facebook

Nu een deel van Nederland weer naar school gaat, zie ik de grappigste dingen verschijnen op Facebook. Er zijn moeders die de hele zondag de tijd hebben genomen om hun kind de beste eerste schooldag te geven ever. Nieuwe kleren, een fantastische lunch met figuurtjes (waar ik jaloers van word), een nieuwe rugzak, een nieuwe jas en alle schoolspullen voor het nieuwe jaar liggen al netjes klaar. Ook zijn er moeders die een plaatje posten met een fles wijn met daaronder de tekst “Yes, ik vier dat ze eindelijk naar school gaan.”

Feestje

Ikzelf vind het wel jammer dat mijn zoon weer naar school moet, maar toch ook wel lekker dat ik op mijn vrije dag tijd heb voor alleen mijn dochter en mijn eigen dingen. Maar toen ik zag dat een vriendin van mij een “feestje” vierde, ben ik haar toch eens gaan bellen. Want waarom wil je zo graag van je kinderen af?

Ruzie

Tja, ik hoor dit inderdaad wel vaker van ouders met meer dan één kind. Blijkbaar hebben kinderen meer ruzies tijdens de vakantie. Ze zitten elkaar in de weg. Gaan zich vervelen en zoeken elkaar op. Die vriendin van dat feestje beaamt dat. Ze heeft het gevoel dat ze de hele vakantie politieagent moest spelen. Hier een ruzie, daar een ruzie. Spullen weg. En daarbij had ze ook het gevoel dat ze haar kinderen moest entertainen. Ineens kunnen ze zichzelf niet meer vermaken.

Lees ook: Twee paar luisterende oortjes gezocht

Ik begrijp het

Na mijn telefoongesprek snap ik die moeders, die een feestje vieren, toch wel een stuk beter. Het is niet relaxt om elke keer te moeten waarschuwen, brandjes te moeten blussen en je kinderen moet entertainen. Dan zijn zes weken echt wel lang. Lieve mama’s en papa’s, die dit gevoel hebben….. je bent niet de enige! Geniet van je vrije dagen zonder je kinderen. Drink die wijn! En kom even tot rust. Je hebt het verdiend.

En de mama’s die huilend bij de deur van de klas staan? Over twee maanden hebben ze weer herfstvakantie en kan je weer volop met ze knuffelen. Je kunt dit! Zoek die mama met de wijn op en vier samen het leven met je kinderen. Want wat we ook van ze vinden en van ze denken. We kunnen allemaal niet meer zonder hen. 

 

Foto van kinderen met rugzak van 2xSamara.com via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond