Home » Is Netflixserie Workin’ Moms een leuke serie voor moeders?

Is Netflixserie Workin’ Moms een leuke serie voor moeders?

Na je verlof weer aan het werk gaan, is voor de meeste moeders wel een dingetje. Sommigen snakken er echt naar om alles weer op te pakken en anderen not so much. Hoe dan ook is het altijd even afwachten hoe het in de praktijk zal gaan. Gaat het lukken om een goede balans te vinden tussen werk en gezin? Ga je stoppen met borstvoeden of ga je kolven? Welk soort opvang past het beste bij jullie? Stop deze zorgen in de vorm van 4 moeders met uiteenlopende karakters, voeg daar een grappig script aan toe en je hebt een hilarisch herkenbare serie voor werkende moeders. Toch?

Netflixserie Workin’ Moms

Workin’ Moms volgt de vier dames vanaf het moment dat ze na een paar maanden weer een stap op de werkvloer zetten. Elk hebben ze hun eigen zorgen en er passeert van alles de revue. Van worstelen met een postnatale depressie, hechtingsproblematiek tot heel snel weer een nieuwe zwangerschap. Gelukkig staan ze er niet alleen voor! De dames maken deel uit van een moedergroep. Onder leiding van Val (een lactatiekundige slash bevallingsgoeroe slash ik heb eigenlijk geen idee wat haar functie is) kunnen ze al hun working moms sores zo de groep in gooien. Ze gooien vooral veel naar elkaar. Sarcastische opmerkingen en ongezouten meningen vliegen je om de oren.

Leuke serie voor moeders?

Mijn eerste kennismaking met de serie was een negatieve recensie. Een niet al te beste eerste indruk dus. Ik besloot door te bijten en ging voor een tweede date. Hoe vaak wordt er nou helemaal een serie geproduceerd die precies zou gaan over de bijltjes waar je zo vaak mee gehakt hebt? Precies!

Eerlijk? Ik moest er doorheen bijten hoor. De eerste aflevering was te vaak niet realistisch en daardoor mistte ik de herkenbaarheid waar ik zo naar had uitgekeken. In plaats van herkenbaarheid zag ik vooral karikaturen. Ik besloot door te zetten en voor ik het wist was ik die avond bij aflevering 3. Inmiddels heb ik de hele serie gezien. Dat zegt ook wel iets.

Het kijken waard?

In 13 afleveringen volg je de levens van de Canadese Frankie, Kate, Anne en Jenny. Elk worstelen ze met werk, liefde en leven. Kolven op de wc, niet hechten met je baby, spanning zoeken buiten je relatie, meer willen zijn dan alleen moeder, niets is hun vreemd. Veel zullen zich niet herkennen in Jenny die een keer op het werk zowel aan het kolven als aan het masturberen is, maar je verplaatsen in Kate die graag carriere wil maken is al een tikje makkelijker. Tot ze ineens voor 3 aaneengesloten maanden, zonder man en baby, naar een andere stad verkast voor promotie. Afijn… Workin’ Moms is zeker wel vermakelijk, maar je kunt prima zonder.

Working moms issues die wél herkenbaar zijn:

Het kolven valt me tegen
Wat ik niet zal missen aan kolven op het werk + afbouwschema
Als je het gevoel krijgt dat je je kinderen tekort doet
Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat-bingo
Met kids door de avondspits [5 tips]••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond