Home » Word een kleine Picasso met Dessineo van Jumbo

Word een kleine Picasso met Dessineo van Jumbo

Sinds kort schuiven hier aan de lopende band de mooiste tekeningen over de tafel, de deur wordt beplakt met deze zelfde kunstwerken en een heel trots snoetje staat hier naast de glunderen. Tekenen met behulp van Dessineo! Wauw, wat een tof hulpmiddel voor alle creatieve kindjes.

Creativiteit ontwikkelen

Ons zoontje Siem van vijf jaar is een enorme knutsel fanaat, net als zijn moeder. Iets met een appel en een boom? Knutselen, tekenen, kleuren is dus ook iets waarmee wij met zijn tweetjes uren zoet kunnen zijn. Ik vind het enorm leuk om telkens nieuwe materialen uit te proberen en Siem daarmee zijn creativiteit te laten ontwikkelen.

De tekeningen van Siem die uit zijn losse pols komen krijgen steeds een beetje meer detail en worden ook voor het volwassen oog steeds meer herkenbaar. Mooi is dat, vind ik!
Een projector om middels vier duidelijke stappen te leren tekenen, past dus ook helemaal binnen ons gezin! Glunderend bekeek Siem die grote rode doos die op tafel stond te pronken. Hij kon niet wachten om hem te openen en te bekijken wat het nu eigenlijk was.

Dessineo van Jumbo

In de doos vonden we een blauw met felgroen gekleurde tekenprojector (de tekentafel). Indrukwekkend! Daarnaast zitten er maar liefst 30 tekensjablonen bij, een zwarte stift, 10 A4 achtergrondbladen en tot slot de handleiding. De tekentafel / projector werkt op 4 x 1,5 v AA batterijen, welke niet zijn inbegrepen. 

Alvast een tip! Maak indien gewenst kopietjes van de achtergrondbladen die in de verpakking zitten. Deze zijn namelijk super tof om te gebruiken, want deze brengen de tekening die je kindje maakt direct nog meer tot leven. Wij hebben dit niet gedaan, maar het was iets wat ik me achteraf bedacht.
Uiteraard kun je eindeloos met ieder regulier wit A4 papier blijven tekenen! 

Aan de slag!

De tekentafel open je aan de voorzijde met een handige opwaartse beweging. In de tekentafel zit een zwart knopje waarmee je de projector zowel aan als uit kunt schakelen. Hij staat “aan΅, zodra het groene licht schijnt. Je kindje kiest één van de dertig sjablonen welke hij / zij graag wil tekenen en plaatst deze op de enige juiste wijze in de tekentafel. Dit vergde hier enige uitleg, want het kan slechts op één manier. Eenmaal geplaatst kun je de klep sluiten en aan de voorzijde van de tekentafel checken of het cijfer “1” zichtbaar is. Dit betekent namelijk dat stap één zichtbaar zal zijn via de projector.
Ieder sjabloon bestaat zoals eerder gezegd uit vier stappen. Je kindje dient te starten bij stap “1” en na het uitvoeren van deze stap de rode draaischijf door te draaien in de richting die de pijl aangeeft. Namelijk naar links. De klep hoeft hierbij niet meer geopend te worden, maar dit kan heel eenvoudig aan de voorzijde. Maar, voordat je kunt tekenen, dient er natuurlijk papier op de tekentafel te liggen! Er kan gekozen worden voor een blanco A4tje of één van de bijgeleverde achtergrondbladen. 
Het blad plaats je onder de vier bevestigingspunten en dit vond Siem vrij lastig op het begin. Na enige oefening en begeleiding lukt hem dit nu zelfstandig. Het is namelijk het beste wanneer het blad “vast” ligt onder de bevestigingspunten, aangezien het dan de kans op verschuiven zo minimaal maakt.

Tekenen maar

Zodra alles gereed is, kan het creatieve proces starten! Door de zwarte stift te gebruiken die  meegeleverd is, kun je de tekening stap voor stap overtrekken. De projector, projecteert namelijk met een vergroting van meer dan 200%!
Bij iedere stap, wordt het eindresultaat meer en meer duidelijk. Het feit dat het om slecht vier te doorlopen stappen gaat, werd hier goed ontvangen. Dit betekent natuurlijk super snel resultaat en daar houdt onze kleuter van vijf jaar wel van! Na stap vier, is de tekening klaar. Althans, dat wil zeggen dat de lijnen op papier staan. Vervolgens mag de zelfgemaakte tekening worden ingekleurd. En tadaa, het resultaat mag er wezen!  


Moeilijkheidsgraad

Wat een absoluut voordeel is, is dat de sjablonen verschillende niveaus hebben, Namelijk één, twee of drie sterren. Dit geeft de moeilijkheidsgraad van het sjabloon weer. Je kindje kan zelf ontdekken wat haalbaar is, maar je kunt als ouder natuurlijk ook starten met alle sjablonen waarop één ster staat. Dit kun je dan later uitbreiden. 

De Dessineo tekentafel opbergen

Door middel van het handvat kun je de tekentafel zonder problemen meenemen naar iedere gewenste plek. De zwarte stift en andere potloden en / of stiften kun je opbergen in een speciale opbergplek onder de klep. Gezien het feit dat de tekentafel op batterijen werkt, kan hij dus ook mee naar een bezoekje aan bijvoorbeeld opa en oma!
Iedere plek is geschikt om je kindje de ruimte te geven om zijn / haar creativiteit tot uiting te laten komen.

Kiezen jullie ook voor Dessineo?
Dan kan ik jullie heel erg veel tekenplezier wensen! 🙂 

Specificaties

  • Naam: Dessineo stap voor stap
  • Doel: Spel om je kindje te leren tekenen
  • Adviesleeftijd: Vanaf 4 jaar
  • Batterijen: Ja, 4 x 1,5 V AA batterijen. Niet inbegrepen.
  • Prijs: €29,99 en te koop bij bol.com


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond