Home » Dé woontrend van 2021: de eiken kloostertafel

Dé woontrend van 2021: de eiken kloostertafel

Wil jij graag een nieuwe eettafel in de eetkamer en volg jij graag de trends van het moment? Dan is de kloostertafel zeker weten een aanrader.

Wil jij graag een nieuwe eettafel in de eetkamer of huiskamer en volg jij graag de trends van het moment? Dan is de kloostertafel zeker weten een tafel die je mee moet nemen in je besluit. De kloostertafel is al een aantal jaar populair en ook dit jaar zien we dat de kloostertafel een echte trend is.

Wat is een kloostertafel?

Misschien vraag je je nu af wat een kloostertafel nu eigenlijk is en hoe deze eruit ziet. De naam kloostertafel komt van de bomen waar de tafel van gemaakt wordt. Van origine werd de kloostertafel namelijk gemaakt van bomen die rondom het klooster stonden. Hij wordt officieel gemaakt van eikenhout, maar inmiddels worden grenen en teak ook vaak gebruikt. Maar als je voor de echte landelijke look wil gaan, dan worden voor de kloostertafel eiken bomen gebruikt.

Er wordt wel eens gedacht dat een kloostertafel gekruiste poten moet hebben, maar niets is minder waar. Bij een kloostertafel gaat het erom dat de tafel van robuust, liefst eikenhout, gemaakt is. Daarnaast bestaat de volledige tafel uit hout, dus ook de poten. Bij goedkopere tafels zie je vaak een houten blad met ijzeren poten, maar dan is het officieel geen kloostertafel meer.

Onderhoud van de kloostertafel

Een kloostertafel heeft (zeker in het begin) wel een speciale behandeling nodig. Zo wordt aangeraden om de eerste weken dat de tafel in je huis staat, de tafel niet te gebruiken indien deze een olie behandeling gehad heeft. Mocht je je tafel niet met olie behandelen, dan is dit uiteraard niet van toepassing.
Daarnaast is het bij een eiken tafel altijd verstandig om placemats en onderzetters te gebruiken. Dit om kringen en vlekken te voorkomen. Met kinderen kan dit overigens een hele uitdaging zijn.

Handige tip

Ben je van plan om een eiken kloostertafel te kopen voor in je huis? Let er dan op dat ten eerste de tafel je huis in kan gebracht worden, en ten tweede op het gewicht van de tafel.
Woon je in een appartement op de tweede verdieping van een flat? Dan is een eiken kloostertafel misschien tóch niet de juiste keuze voor je.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond