Home » De woning verzekeren: wat zijn de voordelen?

De woning verzekeren: wat zijn de voordelen?

Heb je er al eens aan gedacht wat de voordelen zijn van een woning verzekeren? Veel mensen zien de verzekeringen over het hoofd

Heb je er al eens aan gedacht wat de voordelen zijn van een woningverzekering afsluiten Univé? Veel mensen zien de verzekeringen over het hoofd, omdat het geen verplichting is. En zeg nou zelf: je hebt al genoeg vaste lasten om rekening mee te houden iedere maand. Toch kan het afsluiten van een woonverzekering jou helpen in de toekomst. Je kan het daarom zien als een investering om op de lange termijn van te profiteren. Voordat je de verzekering afsluit die het beste bij je past, is het aan te raden om de voordelen voor jezelf op een rij te zetten. Want wat kan je er allemaal aan behalen? Onderstaande informatie zet de belangrijkste voordelen voor jou op een rij.

Een bescherming tegen rampen voor woning en spullen

Een van de grootste voordelen van een woning verzekeren is dat je hiermee een bescherming krijgt tegen rampen. Iedere dag kan er een natuurramp plaatsvinden. Denk aan een overstroming of storm. Of er breekt een brand uit bij jouw woning. Het zijn rampen die een grote schade met zich meebrengen, waardoor je al snel voor duizenden euro’s staat. Een goede woonverzekering dekt de schade aan jouw huis, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële kant van het verhaal. Daarbij biedt het ook direct een vangnet voor persoonlijke spullen. Het gaat dus niet meer alleen om de buitenkant van het huis bij de schade, maar ook de waardevolle items die je hierin hebt staan.

Aanvullende opties zijn mogelijk

Een goede inboedelverzekering Univé kan je niet alleen gebruiken voor jouw spullen, maar ook voorzien van extra opties. Iedere aanvullende variant van de verzekering kan jou weer meer zekerheid bieden en voorkomen dat je voor hoge kosten staat. Denk aan de aansprakelijkheidsverzekering. Indien jouw huisdier bijvoorbeeld de spullen van de buren beschadigen, kan je terugvallen op deze verzekering. Of als iemand bij jou in huis valt door een losse vloerplank kan je de verzekering inschakelen om schade en letsel te vergoeden. Het geeft dus veel meer gemoedsrust als je de verzekering hebt afgesloten en je staat er niet voor als iets gebeurt en jouw huis tijdelijk niet jouw veilige haven is. De verzekering zorgt dat de moeilijke tijden geen lange nasleep meer hebben.

De keuze voor de verzekering

Voor het afsluiten van de juiste woonverzekering dien je eerst goed rond te kijken in en rondom het huis. Welke bezittingen heb je? Hoeveel zijn deze waard? Het maken van een inventarislijst kan helpen om een goed overzicht te hebben en het indienen van een schadeclaim ook te vereenvoudigen. Als je de inventaris hebt gemaakt, kan je naar andere behoeften kijken. Afhankelijk hiervan kies je een dekking die het beste bij je past. Vergeet de aanvullende opties niet mee te nemen in het maken van een keuze. Zodra je alles hebt gevonden wat je nodig hebt, hoef je alleen nog de polisvoorwaarden door te nemen en de gevraagde gegevens in te vullen. Jouw verzekering gaat dan direct in.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond