Home » Woensdag in beeld #4

Woensdag in beeld #4

Woensdag in beeld samen knuffelenDeze woensdag starten we rustig op. De kindjes liggen samen op de bank te knuffelen en ik doe een eerste blogronde langs een paar blogs die ik volg. Bij Dejlig vandaag een frittata gerecht. Deze spreekt me niet aan, maar onderaan het artikel staan nog wat linkjes en ik klik door naar een stoofpotje. Hij valt me op door de bijzondere ingrediënten appelstroop en mosterd. Dit gaan we absoluut eten vandaag! 

Ik voeg de daad bij het woord en spring onder de douche om de benodigde boodschappen te kunnen gaan halen. Vlak voordat we vertrekken begint het te regenen. Ik wijs Mila erop dat het misschien beter is om even te wachten. Waarop zij zegt: maar we hebben toch capuchons? Gelijk heeft ze en ik besluit gewoon te gaan. Ik beloon haar voor dit duwtje in mijn rug met de mededeling dat ze haar regenlaarzen aan kan doen en lekker mag stampen. Toevallig begint de zon onwijs te schijnen op het moment dat ik de voordeur open, maar haar uit die regenlaarsjes praten zou flauw zijn. Voor de deur stampt ze echter 3 keer in een plas en haar voeten zijn gelijk zo nat dat er alsnog andere schoenen aangedaan moet worden.

Woensdag in beeld stampen in plassenMila kan wel nieuwe kleertjes gebruiken, dus ik besluit een rondje langs de (weinige) kledingwinkels te doen in het dorp en begin bij de Wibra. Omdat ik daar 3 leuke setjes heb kunnen samenstellen, laat ik het erbij. Daar komt bij dat Bas ondertussen begint te mopperen.

Woensdag in beeld outfit WibraAangezien hij dat echt nooit doet in de draagdoek vraag ik me af wat er kan zijn. Onderweg naar de supermarkt bedenk ik me dat hij waarschijnlijk gewoon wil drinken. In mijn enthousiasme heb ik hem niet gevoed voordat ik de deur uitging. Dus als een idioot vlieg ik door de winkel om natuurlijk bij de kassa te constateren dat ik het één en ander vergeten ben. Dikke pech, dan maar creatief zijn straks. Wel sjees ik nog even langs de klantenservice om de mes- en bestekzegels in te leveren voor de messen en houder.

Woensdag in beeld messenset Albert Heijn Vivo

Uiteraard op het moment dat ik me bedenk dat Mila niet geplast heeft voor we de deur uitgingen, hoor ik haar zeggen: “Mama ik moet plassen, ik moet echt plassen mama.” Ondertussen wordt Bas weer wakker en begint nu toch wel echt een beetje te huilen. Lichtelijk in paniek probeer ik zo snel mogelijk thuis te komen. Het lijkt wel een mantra: baby’s gehuil, peuters gejammer en ik mompelend: wat een drama, wat een drama.

Het is gelukkig niet ver en eenmaal thuis stroop ik mijn jurk op, leg de baby aan, plant Mila eerst op de wc en daarna voor de buis en plof daarna zelf neer. Adem in en adem uit. Als beide kinderen melk of brood achter de kiezen hebben begin ik aan het avondeten. De vergeten ui vervang ik voor knoflook en ik snij de fles boter open en lepel er nog een restantje uit, ik red het! Er komt nog zoveel uit een “lege” fles dat ik me bijna voorneem om dit altijd te doen, bijna!

De pan pruttelt, de baby ligt op bed en peuter staat te dansen op Kinderen voor Kinderen. Als de geur van een lekker stoofpotje het huis vult, valt ook peuter vredig in slaap. De regen tikt zachtjes tegen de ramen en vlak voordat ik in relaxmodus schiet, bedenk ik me dat de tandarts nog gebeld moet worden, de wasmachine geladen, de stoofpot geroerd en…..

 

Hoe is jouw woensdag? 
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Evenonderons.nl!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: