Zoeken
Zoeken
Dit vind ik fijn aan werken vanuit huis
Home » Dit vind ik fijn aan werken vanuit huis

Dit vind ik fijn aan werken vanuit huis

moeder en dochter
Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Toen ik een jaar of drie geleden begon met bloggen had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken dat het later deels mijn werk zou worden. Ooit hoop ik hier zelfs fulltime voor te kunnen gaan. Naast dat ik het heerlijk vind om mijn eigen ding te kunnen doen, zijn er nog best wat fijne bijkomstige voordelen aan vanuit huis werken in combinatie met kinderen.

Ondernemer zijn

Natuurlijk brengt het ondernemerschap ook andere dingen met zich mee. Ineens moest ik zaken regelen als een zakelijke rekening, een boekhouding bijhouden en btw aangifte doen. Ook is het belangrijk om te kijken naar je pensioenopbouw. Hoe minder je werkt in loondienst, hoe meer je zelf moet sparen of inleggen. Ook moet je voor jezelf nagaan of je zakelijke verzekeringen nodig hebt zoals bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het zijn niet de allerleukste bijzaken om je mee bezig te houden vind ik, maar het hoort erbij. Gelukkig zijn er nog meer bijkomstige dingen die ik wél leuk vind.

Kind van school halen

Het allerfijnst is dat ik mijn kind zelf uit school kan halen. Het is inmiddels echt ons momentje samen geworden. Even een ijsje eten, naar de winkels of gewoon thuis relaxen. Een wereld van verschil met de dagen dat we vanuit de BSO naar huis sjezen.

Geen ochtendspits

Als we niet beiden de deur uit hoeven voor ons werk verloopt de ochtendspits in huis een stuk gemoedelijker. Er hoeft minder te gebeuren en daardoor is er gewoon meer tijd.

Flexibel zijn

Nog een groot voordeel is de flexibiliteit die het mij geeft. Als een kind onverhoopt ziek is, hoef ik mezelf niet schuldig te voelen om hem of haar op te gaan halen. Hoewel mijn werkgever nooit moeilijk doet, voelt het soms toch alsof je je collega’s in de steek laat om te spijbelen.

Vanuit huis werken

Ondernemen is niet alleen doen wat je het liefste doet. Het is ook zaken regelen en aan voorwaarden voldoen die door bijvoorbeeld de Belastingdienst worden gesteld. Hoewel niet perse leuk hoort het er bij. En eerlijk is eerlijk, het geeft me echt een goed gevoel als ik weer een beetje wijzer ben geworden of zelf iets heb uitgedoktert en geregeld. Wat vooral overheerst zijn gelukkig de voordelen die vanuit huis werken mij opleveren. Ik ben flexibeler en kan meer tijd met mijn kinderen doorbrengen.••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: