Home » Werk aan zelfredzaamheid in de badkamer

Werk aan zelfredzaamheid in de badkamer

Natuurlijk blijf je erbij als je je kindje in bad doet of hem of haar laat douchen. Veiligheid voor alles. Maar wanneer je kindje iets groter is, is het ook belangrijk dat hij of zij zelf dingen leert te doen in de badkamer. Denk dan bijvoorbeeld aan het borstelen van de haren en de tanden. Daarvoor is het wel belangrijk dat je kind kan zien wat het doet. En dáárvoor heb je een goede badkamer spiegel, op de goede hoogte, nodig.

Een badkamerspiegel heeft meerdere functies

Om te beginnen, natuurlijk, de belangrijkste functie: je kunt jezelf erin zien. Dat is vooral belangrijk bij het poetsen van de tanden, het aanbrengen en verwijderen van je make-up, het in model brengen van je kapsel, het in- en uitdoen van je lenzen en het scheren. Voor je kind is een badkamerspiegel ook nog eens een tool om de oog-handcoördinatie beter onder controle te krijgen. In een spiegel zie je alles in spiegelbeeld en dat zorgt ervoor dat je goed moet nadenken over wat je doet. Voor je het weet smeer je de spiegel onder de dagcrème!

Heb je kinderen van verschillende lengtes? Dan kun je twee dingen doen: óf je hangt verschillende spiegels op verschillende hoogtes zodat iedereen goed zijn of haar eigen spiegelbeeld kan zien óf je kiest voor een (antislip) opstapje voor de grote spiegel. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je kind zelf kan doen wat bij de leeftijd van je kind past.

Een andere belangrijke functie is dat een badkamerspiegel echt iets toevoegt aan de uitstraling van je badkamer. Kies daarom altijd een spiegel die past bij de rest van je badkamer. Het oog wil ook wat!

Een badkamerspiegel is meer dan alleen een spiegel

Natuurlijk kun je nog steeds een badkamerspiegel aanschaffen die alleen maar spiegelt. Maar is het niet veel beter om gebruik te maken van de techniek van nu en te kiezen voor een spiegel met meerdere mogelijkheden? Kies bijvoorbeeld voor badkamerspiegels met verlichting van Sanexo. Je weet dan zeker dat je altijd perfect voor de dag komt als je je make-up hebt aangebracht. Bij Sanexo vind je ook badkamerspiegels met verwarming. Deze zijn ideaal omdat je dan, na het douchen, de spiegel niet hoeft te drogen om jezelf te kunnen zien. Dit draagt ook weer bij aan de zelfredzaamheid van je kinderen. Er zijn zelfs badkamerspiegels met zowel verlichting als verwarming te koop. Dan heb je écht een topspiegel in huis.

Zelfredzaamheid is goed, controle is beter

Laten we eerlijk zijn. Kinderen willen zich er nog wel eens met een Jantje-van-leiden afmaken als het gaat om hygiëne. Daarom is het fijn als je kinderen zelf al heel wat kunnen, maar is het nog beter als jij nog even controleert of ze zich tussen de tenen goed hebben afgedroogd en of de tanden écht goed zijn gepoetst. Hiermee voorkom je zwemmerseczeem en ook gaatjes in tanden en kiezen. Daarbij kun je ook direct controleren op wiebeltanden (en alvast zien wat het de tandenfee gaat kosten).••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond