Home » Wellbeing & Lifestyle op de Blogboot in Giethoorn

Wellbeing & Lifestyle op de Blogboot in Giethoorn

Toen ik nog een klein meisje was ging ik bijna elke zomer met het gezin wel een keer bootje varen in Giethoorn. Maar hoe het er precies uit zag, kon ik mij niet meer herinneren. Toen de vraag kwam wie er mee wilde varen door Giethoorn met de Blogboot van Marguerita van Marstyle.nl wilde ik die kans niet voorbij laten gaan. Tijdens een rondvaart door de pittoreske grachten van Giethoorn worden er leuke nieuwe producten gepresenteerd en leer je de gezichten achter de andere blogsites kennen.

Op maandag 12 september was het zover, het was wat bewolkt, maar de weerberichten waren positief. De auto konden we gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij Hotel De Pergola en samen liepen we naar onze privé-passagiersboot voor de rondvaart door Giethoorn waar we voorzien werden van koffie en thee.

Vegan deodorant van Alka

Aan boord heette Marguerita ons nogmaals welkom, vertelde ze wat de Blogboot inhoudt en deelde ze aan iedereen een tasje uit van Marstyle.nl. In het tasje zat onder andere een grote en kleine variant van Alka® Deo. Dit is een basische deodorant die net even anders is dan de standaard deodoranten en anti-transpiranten. De deodorant van Alka® Deo is namelijk gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten zoals diverse soorten oliën, boters en basische mineralen. Hierdoor wordt je huid tijdens het gebruik verzorgd en gevoed. Door de magnesium en plantaardige zink worden onaangename geurtjes geneutraliseerd en kan de huid toch blijven ademen.

Warme voeten met Tofvel

Namens Hooijer Footwear Group, ook bekend van de Birkenstocks, was Vincent Heemink mee op de blogboot. Na zich kort te hebben voorgesteld liet hij ons kennis maken met de Tofvel. De naam zegt het al, een pantoffel. Op het moment dat de pantoffel van Tofvel tevoorschijn werd gehaald was mijn aandacht getrokken. Het verhaal ernaast maakte mij nog enthousiaster. Het gaat hier namelijk over fairtrade handmade pantoffels, handgevild in Nepal door een groepje vrouwen. Elk setje pantoffels wordt door één vrouw gemaakt en als ze klaar is dan laat ze op een subtiele manier haar handtekening achter op de pantoffel door middel van een persoonlijk borduursel.

Toen ik nog een klein meisje was ging ik bijna elke zomer met het gezin wel een keer bootje varen in Giethoorn.

Er zijn twee modellen, een hoge en laag model. Bij het hoge model kan je weer kiezen uit een rubberen of een leren zool. Dit is erg handig wanneer je regelmatig per ongeluk op je pantoffels naar buiten loopt. Ook zijn ze er in allerlei kleuren en maten zodat we ze zelfs voor de kinderen in huis kunnen halen. De Tofvels zijn gemaakt van natuurlijke wolvilt waardoor je ze kan dragen op warme en koude dagen en worden gekleurd met ecologische verf.  

Therapeutische Sockwell sokken

Na Tofvel maakten we kennis met de sokken van Sockwell. Er blijkt een uitgebreid assortiment te zijn. Van sportsokken, Lifestyle sokken voor dagelijks gebruik als ook medische sokken en in diverse kleuren waardoor er voor iedereen wel een paar sokken bij zit. Zelfs voor de kerst zijn er leuke printjes ontworpen. Het zijn geen alledaagse sokken, ze onderscheiden zich van andere sokken door een speciale breitechniek en het gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboo en wolvilt.

Toen ik nog een klein meisje was ging ik bijna elke zomer met het gezin wel een keer bootje varen in Giethoorn.

De sokken hebben een therapeutische werking, ze voorkomen zware en vermoeide benen, zorgen voor een betere bloedcirculatie, betere prestaties en een sneller herstel. Helpen bij medische aandoeningen als oedeem, hallux valgus, diabetes en restless leggs syndroom. Daarnaast zijn ze ook nog eens vocht absorberend en houden ze de voeten warm en droog, ideaal voor tijdens het skiën of bij het maken van lange wandelingen. Ik ben erg benieuwd en mijn bevindingen lees je binnenkort in een ander artikel.

Geytenhorn

Na de kennismaking met de producten had de schipper nog een beetje tijd over om ons wat meer te vertellen over Giethoorn. Hij vertelde leuke weetjes over verschillende restaurants, en echt er zijn genoeg leuke restaurants in Giethoorn waar je een hapje kan eten, over de film Fanfare die er is opgenomen, over de kerk, maar ook over waar de naam Giethoorn vandaan komt. Wat eigenlijk wel een grappig detail is, vluchtelingen die in het gebied waren aangekomen vonden heel veel hoorns van wilde geiten en hebben de nederzetting toen Geytenhorn genoemd. Aan het eind van de rondvaart door Giethoorn zijn we langs de kade weer terug naar hotel De Pergola gelopen en hebben daar gezellig met cappuccino, koffie en thee nagepraat en de ochtend afgesloten.  ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond