Hoe gaan we de gordijnen bevestigen? Kleur op de muur of juist helemaal wit? Alleen de keuken stucen of ook de woonkamer? Heel veel vragen, maar nog geen definitieve antwoorden. We hebben ook nog wel even. De herinrichting staat voor volgend jaar op de planning. Om een idee te krijgen van het kostenplaatje zijn er nu al wel wat antwoorden nodig. Hoeveel stucwerk er gedaan moet worden bijvoorbeeld is een belangrijke. Of welke vloer we gaan kiezen. Ook best bepalend voor het budget. We hebben nu een houten vloer die totaal niet praktisch is. Omdat je een houten vloer goed moet onderhouden willen we die niet nog eens. Maar wat dan wel? Opties te over.

Welke vloer is het meest geschikt met kinderen?

Met drie opgroeiende kinderen moet een nieuwe vloer voor ons betaalbaar, onderhoudsarm, warm en geluidsdempend zijn. Dat is best een wensenpakket en maakt het kiezen van een nieuwe vloer best lastig. Daardoor vallen er meteen veel opties weg. Een gietvloer vind ik prachtig, maar heel kil. Laminaat tikt heel veel wensen af, maar maakt best wat lawaai. De kinderen rennen wat af, laten weleens wat vallen of gooien juist met het één of ander. Ik hou de buren graag te vriend.

Handige tips

Wat zo handig is aan mensen uit je omgeving die aan het verbouwen zijn, is dat je zo onwijs veel ideeën opdoet. Zo weet ik nu dat we ook renovlies kunnen overwegen in plaats van stucen. Net zo strak en iets minder duur. En dat een PVC vloer ideaal is met kinderen. Kijk, dat zijn tips waar je iets aan hebt.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is niets meer dan een houtvrije parketvloer. Niet van hout, maar wel van verschillende lagen kunststof. Daardoor is het een sterke vloer en goed geschikt voor ruimtes die veel belopen worden.

Waarom een PVC vloer met kinderen

Het schijnt dat een PVC vloer geluiddempend en vochtbestendig is en daardoor zo kindvriendelijk. Daar word ik wel blij van. Ik wil gewoon lekker kunnen dweilen. De kinderen moeten gewoon een bekertje om kunnen gooien zonder dat je daar een herinnering aan over houd.

Dus een PVC vloer is

•geluiddempend
•vochtbestendig

Maar ook

•slijtvast
•natuurgetrouw (net echt hout of beton)
•geschikt voor vloerverwarming/koeling
•gaat lang mee
•onderhoudsarm
•veel dessins mogelijk

Nadelen PVC vloer

Zijn er dan alleen maar voordelen? Nee. Zoals met alles zijn er ook aan een PVC vloer nadelen te benoemen. Het is duurder dan laminaat, maar gaat daarentegen langer mee. En het is gevoelig voor rubber, de vloer schijnt daarvan te verkleuren. Verkleuringen kun je voorkomen door je meubels af te doppen met vilt.

Kindvriendelijke vloer

Ondanks deze nadelen is PVC als ik het mag geloven enorm populair. De dessins die echt op hout of steen lijken, de duurzaamheid, warmte en uitstraling maken dat ik heel benieuwd ben of PVC de kindvriendelijke vloer gaat zijn die het beste bij ons past. To be continued…

 

Foto van samples van PVC vloeren van Adisorn Sukhamwang via Shutterstock

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: