Home » Welke soorten zwangerschapstesten kun je uitproberen?

Welke soorten zwangerschapstesten kun je uitproberen?

Van de midstream tot de digitale zwangerschapstest: er zijn allerlei soorten zwangerschapstesten verkrijgbaar. Lees hier meer informatie.

Van de midstream tot de digitale zwangerschapstest: er zijn allerlei soorten zwangerschapstesten verkrijgbaar. Hoewel de meeste testen vaak op dezelfde manier werken, verschillen ze op een paar belangrijke punten van elkaar. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten zwangerschapstesten en de factoren die de test beïnvloeden.

Hoe lang ben ik zwanger?

Ben jij in verwachting en wil je de uitgerekende datum berekenen? Vanaf het moment van de bevruchting kun je 38 weken tellen tot de uitgerekende datum. Als je vanaf de eerste dag van jouw laatste menstruatie rekent, duurt het gemiddeld 40 weken tot de verwachte bevaldatum aanbreekt. Als je weet op welke dag de bevruchting heeft plaatsgevonden, dan kun je bij die datum 38 weken (266 dagen) optellen. De dag waarop je vervolgens uitkomt, is een schatting van de vermoedelijke bevaldatum.

Midstream zwangerschapstest

Diverse factoren kunnen van invloed zijn op de test. Denk hierbij aan de gevoeligheid van de test, de manier waarop je het resultaat afleest en de wijze waarop de test met urine in contact komt. De midstream test is één van de meest populaire zwangerschapstesten. Deze test is eenvoudig in gebruik en het makkelijkste om af te lezen. Wil je weten hoe een midstream test werkt? Je haalt de beschermingskap van het einde van de test af en pakt deze bij de hand. Daarna houd je vrijgekomen uiteinde van de test een aantal seconde in de urinestraal.

Controlestreep

Vervolgens plaats je de beschermingskap weer over het einde heen en leg je de test op een vlak oppervlak neer, waarna je een paar minuten wacht. Bij de ‘C’ verschijnt altijd een controlestreepje, welke aangeeft dat de test werkt. Als er bij de ‘T’ ook een streepje verschijnt, is de kans groot dat je zwanger bent!

Digitale zwangerschapstest
De digitale zwangerschapstest is een ander soort midstream test. Het voordeel daarvan is dat hij gemakkelijk af te lezen is. Zo verschijnen er geen streepjes, maar toont het uitleesvenster een tekst. Dit kan ‘zwanger’ of ‘niet zwanger’ zijn, waardoor je niet hoeft te zoeken naar een streep. Het voordeel is dat deze test kan aangeven hoe lang je ongeveer in verwachting bent!

Dipstick
De zwangerschapstest met een strip is één van de meest simpele testen. Voor deze test vang je wat urine op in een schoon bakje. Vervolgens houd je de onderkant van de strip hier enkele seconden in. Let er hierbij op dat je de strip niet verder onderdompelt dan tot het streepje bij ‘MAX.’ Daarna leg je de strip op een droge, vlakke ondergrond en wacht je enkele minuten. Bij de ‘C’ verschijnt er altijd een controlestreepje, deze geeft aan dat de test werkt en niet kapot is. Verschijnt er ook een streepje bij de ‘T’? Dan is de kans groot dat je in verwachting bent!

Ben je in verwachting? Gefeliciteerd! Maak een afspraak met de verloskundige en breng jouw huisarts van de zwangerschap op de hoogte!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond