Home » Welke koffiemachine past bij jou?

Welke koffiemachine past bij jou?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende koffiemachines, dat er zomaar eentje kopen echt geen optie meer is. Lees hier meer informatie hierover.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende koffiemachines, dat er zomaar eentje kopen echt geen optie meer is. Je zal je eerst goed moeten verdiepen in de mogelijkheden die iedere machine biedt, en of deze bij jou manier van koffiedrinken passen. Welke machine past het best bij jou, en hoe bepaal je dat eigenlijk?

Wat is je budget?

Misschien ben je wel geschrokken van de prijs van de koffiemachines die je gezien hebt. Want de prijzen, die kunnen behoorlijk hoog zijn. Hoger dan je bereid of in staat bent om te betalen misschien zelfs. Met alle mogelijkheden die erbij zijn gekomen, lijken ook de prijzen van de apparaten flink te zijn gestegen.

Gelukkig hoef je niet verplicht zo’n dure machine aan te schaffen. Er zijn ook veel goedkopere exemplaren te koop, voor een paar tientjes kun je nog steeds een prima apparaat aanschaffen. Bepaal voor je op zoek gaat naar een nieuwe koffiemachines dus eerst je budget. Hoeveel wil je betalen, maar ook hoeveel kan je betalen? Let daarbij ook op de kosten die je na de aanschaf van de machine nog gaat maken. Je hebt er tenslotte ook de juiste koffie voor nodig. Koffiebonen kopen is vaak wat duurder dan losse, gemalen koffie. En ook koffie die per stuk is verpakt, bijvoorbeeld in cups, kan wat duurder zijn. Houd hier rekening mee tijdens het maken van je keuze, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vergelijk ook verschillende merken, want die kunnen in prijs flink verschillen. Illy kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een huismerk, maar weer goedkoper dan een ander.

Wat vind je belangrijk?

Nadat je je budget hebt bepaald, kun je gaan kijken naar welk soort machines je hiervoor kunt kopen. Dit is het moment waarop je ook gaat bepalen op welke manier je je koffie gaat zetten. De meeste mensen kiezen tegenwoordig machines waarmee zij ieder kopje koffie individueel kunnen bereiden. Heeft dat ook jouw voorkeur? Dan kun je daarna bekijken of je de voorkeur geeft aan losse koffiebonen, aan koffiepads of juist aan cupjes, ervan uitgaande dat al deze machines binnen je budget vallen.

Al deze manieren van koffiezetten hebben zo hun eigen voordelen. Bekijk goed welke voor jou het meest belangrijk zijn. Wil je gemakkelijk kunnen afwisselen tussen verschillende smaken? Of wil je vooral dat je koffie snel klaar is? Wil je dat de koffie zo vers als maar mogelijk blijft, of wil je zelf blends kunnen samenstellen? Op basis van al deze voorkeuren kun je uiteindelijk de voor jou perfecte machine vinden, waar je heel wat smakelijke kopjes mee gaat zetten.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond