Home » Welke barbecue moet ik kiezen?

Welke barbecue moet ik kiezen?

bbq barbecue

Twijfel je over de aanschaf van een barbecue? Je kunt natuurlijk uit vele soorten en maten kiezen. In dit artikel vind je drie verschillende barbecues en hun voordelen.

De Kamado

Een kamado is een barbecue en oven ineen. Hij bestaat uit massief materiaal en isoleert goed. De luchtdoorstroming in een kamado is optimaal omdat hij zo goed geïsoleerd is. Daarnaast heeft een kamado een hitteschild, dat ervoor zorgt dat het vuur niet direct in aanraking komt met het vlees. Dit dus in tegenstelling tot de klassieke barbecues.
De kamado barbecue staat er om bekend dat hij goed de hitte vast kan houden. Ook winters weer zoals kou, regen en sneeuw hebben geen invloed op de warmte. Het is dus de perfecte barbecue om in de zomer én winter te gebruiken.

Een kamado is enorm veelzijdig. Je kunt de kamado op veel verschillende manieren gebruiken:

  • Roken: We beginnen met de optie die je het meest zult gebruiken: roken. Een kamado kun je op lage temperatuur instellen en op deze manier je vlees rustig roken.
  • Grillen: Net zoals op iedere barbecue kun je ook op de kamado je vlees heerlijk grillen,
  • Bakken: Je kunt van alles bakken op kamado, om lekker als bijgerecht te gebruiken tijdens het barbecueën. Denk aan brood en pizza (op een speciale pizzasteen).
  • Slow cooking: Een kamado is perfect geschikt voor slow cooking. Denk aan een mooi stuk vlees dat je een uur of vier zou willen garen.
  • Stomen: Doordat je je eten niet met direct vuur verhit, kun je deze ook gaarstomen.
  • Braden: Je gebruikt de kamado op deze manier als een oven. Zet het gerecht in een aardewerken schaal op het grillrooster en laat de kamado zijn werk doen.
Twijfel je over de aanschaf van een barbecue? Je kunt uit vele soorten en maten kiezen. In dit artikel vind je drie barbecues en hun voordelen.

De OFYR BBQ

Houd jij van ouderwets gezellig barbecueën? Dan is de OFYR BBQ wellicht iets voor jou. Het voelt een beetje als een traditioneel kampvuur met deze barbecue, maar je kunt er echt de lekkerste gerechten op bereiden. Een OFYR is een kooktoestel waarop met vuur gebakken wordt. De barbecue bestaat uit een sokkel met daarop een kegel. De kegel wordt gevuld met beukenhout en op deze manier wordt de brede, platte rand op de kegel verwarmd. Daarop kun je vervolgens jouw gerechten gaan bakken. Wat leuk is, is dat het hier niet alleen gaat om stukken vlees, maar bijvoorbeeld ook het grillen van groentes of het bakken van een eitje. En extra gezellig is dat je de OFYR BBQ na het eten ook gemakkelijk kunt gebruiken als tuinhaard.

De OFYR BBQ heeft ook een hoog opruimgemak: je schuift de restjes gemakkelijk vanuit de schaal in het vuur en klaar ben je. De OFYR kun je gewoon buiten laten staan in de winter of regen, want het water loopt via een gat onderin de vuurschaal zo weg.
Verder vraagt deze barbecue geen onderhoud en heb je er dus geen omkijken naar.

De gasbarbecue

De derde barbecue die we in dit artikel bespreken is de gasbarbecue. Een gasbarbecue moet uiteraard niet verward worden met een houtskool barbecue. Een gasbarbecue sluit je aan op een gasfles en je hoeft dus geen houtskool te gebruiken. Het grootste voordeel van een gasbarbecue is dat het koken heel gemakkelijk is. Je hebt namelijk vaak een schakelaar waarmee je opstart en de temperatuur kun je heel precies instellen. Ook is de gasbarbecue in no time warm en hoef je dus niet lang van tevoren de barbecue al op te starten.

Een gasbarbecue is een stuk voordeliger in gebruik en daarnaast ook handig: als de gasfles op is kun je hem simpel bij (laten) vullen bij een benzinestation.

Zo zie je, iedere barbecue soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en welke de fijnste is, is natuurlijk een persoonlijke keuze.
Welke barbecue is jouw favoriet?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond