Home » Wees lief voor je huid

Wees lief voor je huid

Je huid heeft heel wat te verduren het hele jaar door. In de winter droogt je huid sneller uit door de koude buitenlucht. Bescherm je huid goed.

Je huid is net als je hart en je longen een orgaan. Het is zelfs het grootste orgaan van je lichaam. Het gewicht van je huid is ongeveer 15 tot 20 kilo en een huid van een volwassene is 1,5 tot 2 vierkante meter in oppervlakte. Het bestaat uit drie lagen. De bovenste laag is de opperhuid. Hier worden je huidcellen aangemaakt. Ook heeft de opperhuid een beschermlaagje die je huid beschermt tegen bijvoorbeeld zonnestralen en andere beschadigende invloeden van buitenaf. De tweede laag van je huid is de lederhuid. Hier zitten bijvoorbeeld je bloedvaten, spiervezels en zweetklieren. Deze laag zorgt voor stevigheid en soepelheid. De onderste en derde laag is het onderhuidse bindweefsel. Deze bestaat vooral uit vet. In deze laag vind je ook zenuwen en bloedvaten. Je huid beschermt je lichaam tegen ziektes en maakt met behulp van de zon vitamine D aan. Ook houdt je huid je lichaamstemperatuur op peil en raak je via de huid een teveel aan vocht kwijt. Het is daarom dus superbelangrijk om goed voor je huid te zorgen.

Je huid heeft heel wat te verduren het hele jaar door. In de winter droogt je huid sneller uit door de koude buitenlucht. Bescherm je huid goed.

Hoe verzorg je je huid?

Het is heel belangrijk om je huid en zeker ook je gezicht elke dag goed te reinigen. Daarnaast verzorg je je huid met Nuxe Huile Prodigieuse. Deze verzorgende olie is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar. De olie trekt snel in en kan je het hele jaar door gebruiken. Elke dag breng je het aan op je gezicht. Ook kan je een paar druppels toevoegen aan het badwater. De ultieme verwennerij is een massage met deze olie. Laat de drukte van alledag even achter je en geniet van een heerlijke massage. De combinatie van oliën voeden je huid en beschermen het. Ook gaat het rimpels tegen en voorkom je uitdroging. Als extra bonus ruikt deze olie ook nog eens heerlijk.

Je huid in alle seizoenen

Je huid heeft heel wat te verduren het hele jaar door. In de winter droogt je huid sneller uit door de koude buitenlucht. Ook is de lucht in huis droger, omdat je de hele dag de centrale verwarming aan hebt. Ben jij gevoelig voor een droge huid? Veel mensen krijgen in de winter last van kloofjes, ruwe plekjes en een geïrriteerde huid. Vet je huid daarom goed in met producten van Nuxe en vergeet ook je lippen niet. In de zomer heeft je huid veel te lijden door de zon en de hoge temperaturen. Je zweetklieren werken harder om je lichaam af te koelen bij hoge temperaturen. Bescherm je huid tegen de zon en vergeet niet voldoende te drinken.

Je huid verzorgen tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, kan de conditie van je huid veranderen onder invloed van hormonen. Kies voor milde producten en bescherm je huid goed tegen de zon om pigmentvlekken en een zwangerschapsmasker te voorkomen.

Wees lief voor je huid, dan is je huid ook lief voor jou.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond