Home » Het is weeeeeeekend! Oh wacht…

Het is weeeeeeekend! Oh wacht…

Door Sanne | Het is weer vrijdag! De allerlaatste werkdag van de week, biiiiijjjjjna weekend. Of gewoon mijn tweede en laatste werkdag van de week, kan ook. Dus iets minder vrimibo yolo. En toch ben ik blij dat het weer weekend is. Net als de schoolgaande heren en papa overigens. Totdat ik naar huis ga en de oudste meteen naar volleybal moet, de middelste niet wil eten wat is klaargemaakt en de jongste met alle geweld persé wil eten zodra jij nét kan gaan zitten om je eigen maag te vullen. Chill.

Vrijdag qoute oh wait i'm a mother

Zaterdag | bijkom tijd

Op zaterdagochtend moet de oudste wederom naar volleybal, de middelste vervéééélt zich en heeft echt níks te doen. Arme jongen. Heeft ook geen speelgoed, natuurlijk. Komt zoveel tekort. En de jongste dadada’t en bababa’t er op los. Papa gaat op zaterdagavond zelf vrijwillig tegen een bal aan slaan, wat voor de drie heren betekent dat het chilltijd is. Beide heren hebben namelijk wat moeite met prikkels verwerken gedurende de week, dus pas rond zaterdagavond is dat proces een beetje afgerond.

Ik maak het mezelf uiteraard niet te lastig als papa weg is he.

Lekker makkelijk eten, filmpje op de tv, chippies erbij en klaar is Klara. Ideaal. Totdat het bedtijd is en blijkt dat ze NIET de pyjama aan willen doen, tanden poetsen géén optie blijkt te zijn en gaan slapen van z’n lang zullen ze leven niet gaat gebeuren. Kinderen vóelen het als je graag even rust wil hebben, ik weet het zeker. Je hóeft niks te zeggen, ze merken het gewoon. Zelfs Milo. Als hij in slaap dreigt te vallen moet je vooral NIET kijken, want anders is het ‘abort mission’ en enorm vermoeide maar klaarwakkere baby’s zijn géén pretje. Trust me.

Zondag | familietijd

Op zondag is het wél familietijd. De heren hebben de drukte van de afgelopen week verwerkt, zijn wat rustiger en willen zowaar ook nog eens wat wél. Zij het nog steeds geen tandenpoetsen. Detail. Tijd om te genieten dus, met z’n allen bankhangen, ergens op bezoek of papa heeft een papa-dag want mama gaat een dagje op stap. Willen ze niks? Dan niks. Ook prima. Op zondag mag alles. Het weekend mét kinderen mag dan wel chaotisch, druk en af en toe een gevecht zijn, maar het is in ieder geval nooit hetzelfde en in mijn geval 3x zo leuk.
 


Disclaimer: Jawel, ik ben blij met mijn kinderen. Jawel, ik vind ze leuk ook nog. Jawel, weekend is prima. Nee, ik ben niet negatief. Jawel, het meeste van wat ik schrijf is met humor bedoeld. Het kan natuurlijk zijn dat je het niet grappig vindt, no hard feelings. 😉


 
 
Foto: vrijdag quote via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: