Home » Draagpapa Gerjan over Little Greeny; een webshop voor de bewuste ouder

Draagpapa Gerjan over Little Greeny; een webshop voor de bewuste ouder

Gerjan van Little Greeny een webshop voor de bewuste ouder

Toeval brengt je soms mooie en onverwachte dingen. Een collega blogger attendeerde mij op een persbericht van Litte Greeny over ergonomisch dragen. Ik ben een kijkje gaan nemen bij de betreffende webshop voor de bewuste ouder en ik was meteen geïntrigeerd. Door de webshop want ik zag mooie draagdoeken en draagzakken, maar vooral door de man erachter. Zijn visie voor de webshop en zijn wijze van opvoeding. Ecologisch, verantwoord en bewust zijn de termen die eruit springen.

Het kan je verbazen of niet, maar niet geheel in mijn straatje. Ik draag de jongste, de oudste heeft heel lang bij ons geslapen en borstvoeding geef ik graag zo lang mogelijk. En toch ben ik geen bewuste moeder. Eerder één die maar wat doet en wiens opvoedkundige technieken hier en daar een don’t try this at home waarschuwing nodig hebben. Misschien juist daarom dat ik nieuwsgierig was en contact opnam. Wat ik te weten ben gekomen? Meer over het natuurlijk ouderschap. Het is overigens niet voor niets draagdinsdag. Uiteraard vroeg ik deze draagpapa ook waar hij graag mee draagt.

 

Gerjan Little Greeny

Meer over Gerjan

Al tien jaar is hij bezig met bewustwording. Een pad dat hij eerst insloeg om rust te vinden en wat uiteindelijk resulteerde in twee mooie webshops. De rust waarnaar hij verlangde heeft hij gevonden in meditatie. Inmiddels probeert hij een goede balans te vinden tussen internetmarketing, waar hij in gespecialiseerd is, en bewustwording. Ik stelde Gerjan enkele vragen. Over zijn manier van leven bijvoorbeeld.

Je hebt een bewuste manier van opvoeden zag ik. Kun je daar iets over vertellen?
Ja klopt! Wij zijn groot voorstander van Natuurlijk Ouderschap* en Onvoorwaardelijk Ouderschap*. Zo doen wij aan co-sleeping en hebben wij ons dochtertje vooral totdat ze kon lopen veel gedragen. Nog steeds overigens, als wij op pad gaan, gaat onze dochter in de Tula draagzak op de rug. Wij hebben geen kinderwagen of buggy. Nooit gehad. Verder heb ik de opvoedcursus volgens de Gordon methode* gedaan. Dat past hier ook helemaal bij.

Wat vind jij lastig aan deze manier van opvoeden? Is er iets wat niet gaat zoals jij dat graag zou willen? 
Uiteraard is er onbegrip vanuit de buitenwereld. En andersom zie ik ook vaak opvoed manieren toegepast door ouders graag anders. Hoewel ik het ideaal nastreef dat iedereen een bewuste opvoeding toepast waarin de liefde voor de kinderen centraal staat, in plaats van kinderen in het gareel te krijgen, ben ik in deze niet naïef en zie ik dat de mensheid hier nog een lange weg in heeft te gaan. Maar ik heb er geen last van. Ik probeer niemand te overtuigen en ik hoop doordat ik mijn ervaringen deel wel anderen te inspireren. Wie weet dat de olievlek zich dan over de wereld verspreid. Sowieso is er sprake van een grotere collectieve bewustwording en dit past natuurlijk perfect in deze trend.

Heb je een tip of advies aan ouders die interesse hebben in deze methode of die het zelf ook doen?
Je zal opmerken dat het niet altijd ideaal is. Het zal tegen je conditioneringen ingaan, zoals dit altijd bij bewustwording het geval is. Het is belangrijk dit te zien en te accepteren. Mocht je af en toe toch op oude patronen terugvallen dan is dat ok en kan je het vanaf dat moment opnieuw doen. Zo is het natuurlijk handig om je kindje in een apart bedje te leggen in plaats van continue rond te lopen in een draagdoek. Maar echt… het is het waard! Je krijgt een betere binding met het kind, je kindje huilt minder en zal zich beter ontwikkelen. Wat is er belangrijker dan dat?

Over dragen gesproken… Waar draag jij graag mee?
Zelf draag ik met name met een Tula draagzak. Sinds kort af en toe met een ringsling als het kleine stukjes betreft. In het begin hebben we een rekbare doek gebruikt en iets later ook een geweven doek van katoen (Little Frog).

 

*Voor meer informatie over Natuurlijk Ouderschap, Onvoorwaardelijk Ouderschap en de Gordon methode kun je een kijkje nemen op de website van Kiind Magazine

 

Little Greeny; een webshop voor de bewuste ouder

Toen ik op de site keek vielen mij een aantal dingen op; allereerst de producten. Little Greeny heeft, zoals ik eerder opmerkte, een bewust en ecologisch assortiment. Voor een webshop wat in november 2015 opgericht is, heeft deze nu al veel te bieden op dit gebied. Het is de missie van Gerjan om uiteindelijk alles aan te kunnen bieden wat een bewuste ouder nodig heeft. Op dit moment voorziet de webshop in de behoefte aan ecologisch verantwoorde babykleding en speelgoed. Maar ook verantwoorde verzorgingsproducten zoals tandpasta zonder fluor bijvoorbeeld. En niet te vergeten de draagdoeken en draagzakken. Naast Little Greeny heeft Gerjan nog een webshop; Patipada. Hier kun je terecht voor informatie en producten op het gebied van yoga en meditatie. Maar mijn interesse ging uit naar Little Greeny en uiteraard stelde ik Gerjan hier nog enkele vragen over.

Op welk artikel uit het assortiment ben je er het meest trots op dat je het verkoopt?
Sinds kort verkopen wij Kokadi draagzakken. De Kokadi Flip Rainbow stars vind ik wel heel gaaf!

Welk artikel uit je assortiment ben je zelf laaiend enthousiast over, maar die minder aan lijkt te slaan?
Ik heb zelf de doe-dobbelsteen in huis. Hier heb ik veel samen met mijn dochtertje mee gespeeld. Jij of je kindje gooit de dobbelsteen en je komt dan op een dier uit. Je gaat dan samen dit dier nadoen. Mijn dochtertje vind het fantastisch en ik stiekem ook. Een half jaar geleden heb ik deze meegenomen naar huis en nog steeds hebben we er af en toe plezier van. De leverancier noemt het speelgoed voor vaders, maar moeders doet of en toe ook wel mee hoor!

 

 

Waar haal je je inspiratie vandaan om iets aan te willen bieden in de shop?
Wij gaan naar beurzen, zoeken het internet af en ik hou zelf veel blogs bij die met natuurlijk ouderschap of onvoorwaardelijk ouderschap te maken hebben. Dat doe ik niet eens voor de webshop, maar gewoon omdat ik het interessant vind.

Staat er nog iets nieuws op stapel wat je met ons wilt delen?
Jazeker, wij verwachten binnenkort een nieuw topmerk babykleding aan het assortiment toe te voegen. Ook zijn wij zo enthousiast over de Kokadi draagzakken, dat wij deze collectie al snel gaan uitbreiden. Deze hebben we nu pas een maandje in ons assortiment.

 

Mijn favorieten

Dat ik het natuurlijk ouderschap niet aanhang of geen bewuste ouder ben, wil overigens niet zeggen dat ik de producten uit deze webshop voor de bewuste ouder niet kan waarderen. Juist wel zelfs. Het is eigenlijk net als met biologisch eten. Dit eten wij niet standaard, maar als er een mooie aanbieding is of het product ziet er gewoonweg lekkerder uit. Waarom niet? Ik keek verder in de webshop en deel hier met jou mijn absolute top 3:

 

Lawaai Figuren
Lawaai Figuren

Lawaaimakers- In een denim zak zitten verschillende voertuig- en dier kussen figuurtjes. Lekker samen met je kindje lawaai maken. Dit lijkt me geweldig om over een paar maanden samen met Bas te doen. (de geluiden moet je dus zelf maken 😉 )

Stokpaardje Eenhoorn hoofd
Stokpaardje Eenhoorn

Eenhoorn stokpaardje-Ik ben aangestoken door het eenhoorn virus. Mila heeft, net als alle kinderen denk ik, een geweldige fantasie en vind rollenspellen erg leuk. Ik zie haar al gaan op dit stokpaardje.

ByKay Mei Tai Dark Jeans
ByKay Mei Tai

Bykay Mei Tai- Je kunt me vaak uittekenen in mijn mei tai. Een nieuwe zou geen overbodige luxe zijn. Deze is gaaf en door de stof helemaal mij!

 

 

 

 

Heb jij nog een vraag voor Gerjan? Wil je iets kwijt over wat je gelezen hebt? Of wat vind je van mijn favorieten? Ik ben benieuwd! Laat van je horen in de reacties hieronder.


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
 • Wat interessant! Goed dat je dit hebt uitgezocht en dat er zo aan mee gewerkt word. Wel vraag ik me ad hoe ze het bewust ouderschap combineren met bijvoorbeeld een tablet of tv kijken. Dat is voor mij meer een kwestie van in het gareel krijgen als dat het kind centraal staat.

  • Ha Mathiske,
   Inderdaad, een tablet geven vanuit het idee ‘dan zijn ze lekker zoet’ strookt niet echt met natuurlijk ouderschap. Zelf mag mijn dochtertje wel ’s avonds 15 min. Sesamstraat kijken. Verder eigenlijk niet. Mijn persoonlijke gedachte bij toch die 15 min. is dat dit bij het avondritueel hoort, dat ik vind dat je er niet helemaal aan ontkomt in deze maatschappij, en dat Sesamstraat educatief is.
   Is dat een beetje een antwoord op je vraag? Of bedoelde je het nog iets anders?
   Groet!
   Gerjan

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond