Home » Wat zullen de mensen wel niet van me denken?

Wat zullen de mensen wel niet van me denken?

Maak jij je weleens druk over wat andere mensen van je vinden of denken? Ik wel helaas! Ik zou graag willen dat het niet zo is, maar als ik heel eerlijk ben boeit het me wel. Dus de Feelgood Challenge opdracht van deze week is me op het lijf geschreven.

Feelgood Challenge

Week 2 – Wat zullen ze wel niet van me denken?

Opdracht van deze week:
Vraag tenminste aan vijf mensen wat ze je beste eigenschap vinden. Vind je het ongemakkelijk om die vraag zo direct te stellen, leg dan uit dat je meedoet aan de Feelgood Challenge en dat je hun hulp goed zou kunnen gebruiken. Ook zou je natuurlijk via je site of social media aan je volgers kunnen vragen waarom zij jou nou volgen.

Alle opdrachten worden gedeeld in de Facebookgroep van de Feelgood Challenge. Zin om mee te doen? Kom er bij! De opdrachten zijn heel toegankelijk en tot nu toe goed uitvoerbaar. De uitwerking en feedback die ik krijg geven me echt een goed gevoel.

Andermans mening

Ik denk trouwens dat het principe van geven om iemand anders zijn mening helemaal niet kwalijk is. Het draagt allemaal bij aan hoe we ons sociaal gedragen. Door hierom te geven, zul je je misschien aardiger opstellen naar een ander toe? Het wordt pas vervelend als je je in allemaal bochten en gaten gaat wringen om maar goedkeuring van iemand te krijgen. Dat je je eigen mening niet durft te verkondigen omdat je bang bent voor de reactie(s). Dat wat iemand anders vindt of denkt van jou je alledaagse leven gaat beïnvloeden. Dan is er werk aan de winkel.

Idealiter zou alleen de mening van je partner, familie en vrienden er toe moeten doen. En zelfs dan met mate. Maar de praktijk leert dat ik me soms ook de mening aantrek van mensen die ik a) niet ken, b) nooit eerder heb gezien en c) ook nooit meer zal zien. Ik zal een voorbeeld noemen: de buschauffeur bedanken/gedag groeten. Enerzijds vind ik het een raar gegeven hoor om als je de bus uitstapt de chauffeur te bedanken of te groeten. Anderzijds is dat niet de reden waarom ik het niet doe. Uit het niets je stem moeten verheffen in een stille ruimte vol met mensen. Pff, nee dank je! Stel dat ik er alleen maar een raar piepje uit weet te persen. Of misschien hoort de chauffeur me niet eens. Sta je dan!

Wat zullen de mensen wel niet over me denken?

In het kader van de challenge heb ik en ga ik dat maar eens aan een aantal mensen vragen. Mensen van wie hun mening er voor mij wel toedoen. Ik vind het vragen naar die goede eigenschappen niet zo erg, ze hier allemaal delen wel. Voelt als een raar soort van verheerlijking. Toch ga ik dat wel doen, al beperk ik het wel tot één reactie. Vriendin Laura reageerde uitgebreid en werd ik even stil van. Ik kreeg ook de neiging om haar woorden te gaan nuanceren. Heb ik uiteindelijk niet gedaan. Incasseren en bedanken wel. 😊 Haar antwoord waarbij ze wel 11 veren in mijn bevallige derrière stopte, deel ik hierbij:

 

1 & 2. Vrolijk en een genieter

Ik hoor en zie je vaak lachen. Jij kan van kleine dingen in het dagelijkse leven enorm genieten, en dat straal je uit.

3. Optimistisch

Jij ziet én denkt in oplossingen, de kansen die er zijn. Jij bent niet het type van beren op de weg (misschien wel af en toe, maar je kan naar mijn idee daar rationeel over nadenken en omschakelen) en pessimistische kijk op zaken.

4. Praktisch

Dit hangt ook samen met punt 2. Je denkt niet in moeilijkheden maar in oplossingen die goed toepasbaar zijn in je leven. Het komt zoals het komt en je dealt ermee op dat moment.

5. Respectvol

Ondanks dat wij over sommige zaken van mening verschillen, kun jij jouw mening ventileren zonder daarmee teniet te doen aan de mening van een ander. Dat is al een kwaliteit op zich. Je hebt respect voor iedereen, ook voor diegene die het anders doen.

6. Behulpzaam

Je staat voor mij altijd klaar; voor hulp omtrent mijn onlangs gestarte mediation bedrijf, opvang voor de kinderen en zo verder. Ondanks dat het jou niet altijd past, doe je wel je best om ook daarin mee te bewegen en behulpzaam te kunnen zijn.

7. Gul

Je bent vrijgevig. Behoeft verder niet veel uitleg.

8 & 9. Vastberaden en doorzetter

Als jij iets wil, zet je door en bijt je erin vast, totdat het je gelukt is. Dit zie ik oa. met je blog en je andere website; fem.club.

10. Last but not least: Betrouwbaar

Ik heb ervaren dat je zelfs dingen niet altijd deelt met je man. En dan bedoel ik met dingen, zaken die ik met je besproken heb op persoonlijk vlak. Dit is echt een hele mooie eigenschap en geeft mensen een veilig gevoel.

Je bent een mooi mens, makkelijk in de omgang (11) en vrijwel altijd opgewekt. Dat maakt je prettig gezelschap.

 

 


Vorige week was de opdracht om na te denken over en te benoemen waar je trots op bent. En nee, “de kinderen” telde niet mee als antwoord! Mijn antwoord leverde een blog op over dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Superlief! Mooie woorden om mee te nemen. Ja het geeft je idd echt een fijn gevoel he? Wel verdiend! En dat van die bus herken ik heel goed ja, doe het tegenwoordig wel maar vond het heel lang heel moeilijk.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond