De schoolfotograaf kwam weer foto’s maken op het kinderdagverblijf. Horde 1 heb ik gelukkig moeiteloos genomen: ik heb de datum onthouden! Maar wat trek ik mijn kind aan voor de schoolfotograaf? Hier heb ik natuurlijk zorgvuldig over nagedacht en de avond ervoor al alles klaargezet.

En dan op DÉ dag zitten de kinderen aan het ontbijt en valt me iets op waar ik nog niet over had nagedacht. Sterker nog, ik moet ineens aan van alles denken.
 

Broer en zus foto’s

Afzonderlijk zien de kindjes eruit om door een ringetje te halen. Samen… niet zo. De kleding pastte niet bij elkaar, terwijl ze ook samen op de foto mogen. Het blijft maandagmorgen dus ik laat het zo, maar ik maak meteen een note to self voor volgend jaar.
 

Reservekleding

Als je kind op school zit, zul je er niet mee te maken hebben. Mijn kinderen zitten nog op het kinderdagverblijf en nemen dagelijks reservekleding mee. Deze komen meestal ongebruikt weer retour, maar dan zul je net zien. Dus ook in de reservetas heb ik voor beide kinderen een schoolfoto waardige outfit gedaan.
 

Wat trek ik mijn kind aan voor de schoolfotograaf zonder te vloeken met de achtergrond?

Kleding dat vloekt bij de achtergrond of juist het tegenovergestelde. Kleding dat wegvalt tegen de achtergrond. Vorig jaar gebeurde mij het laatste. Vrijdag was Mila’s eerste dag op het nieuwe kinderdagverblijf en toen kreeg ik ook te horen dat de maandag er op de fotograaf zou langskomen. Hoogzwanger en midden in een verhuizing dacht ik er maandag op het nippertje aan. Ik kreeg, ondanks de vele ingepakte dozen een mooi matchende outfit voor elkaar. De kleding paste goed bij elkaar, maar ook bij de achtergrond. Iets teveel! Ik moet zeggen dat het goed heeft uitgepakt, maar het had ook anders kunnen aflopen.
 
Wat trek ik mijn kind aan voor de schoolfotograaf?
 
Maar hoe kies je de kleding uit zonder te weten wat de achtergrond gaat zijn? Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat drukke prints, veel kleurtjes en ruitjes geen veilige keus zijn. Vermijd liever ook wit en zwart. Fleurige kleuren en effen zijn de toverwoorden!

Tot slot: Wat je ook beter niet kunt doen is je kind vertellen dat het leuk moet lachen. Helaas komt deze tip voor mij te laat. Bij een goede fotograaf komt het echt wel goed met die glimlach. Die avond bleek mij hoe goed. Mila was zichzelf opdrachten aan het geven. “Kijk nu eens heel boos. En nu een beetje verdrietig. En nu wil ik een grote lach zien. Alle expressies volgden elkaar feilloos op. Op mijn vraag wat ze aan het doen was, antwoordde ze dat ze op de foto ging. Dat was dus het geheim van de smid… ehh fotograaf. Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s!
 
 
 
Wil je nog wat meer praktische “Help de schoolfotograaf komt langs” tips? Neem dan even een kijkje bij Merel!
 
 

Heb jij nog een tip voor mooie schoolfoto’s?
••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: