Home » Wat te overwegen bij het aanschaffen van een hond?

Wat te overwegen bij het aanschaffen van een hond?

Wanneer je denkt aan het aanschaffen van een hond, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. In deze blog lees je tips.

Wanneer je denkt aan het aanschaffen van een hond, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Voordat je een puppy in huis haalt, is het belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de verschillende rassen die er zijn. Op die manier weet je welke hond het beste bij jou en je levensstijl past. Daarnaast moet je ook nadenken over de kosten van het houden van een hond. Denk bijvoorbeeld aan voer, medicijnen, verzekeringen en uitlaatservices. Ook moet je de tijd nemen om te leren hoe je een hond moet opvoeden en trainen. Tot slot is het belangrijk om te overwegen of je genoeg tijd en aandacht voor je hond kunt geven. Als je je hond namelijk te weinig aandacht geeft, kan dit leiden tot gedragsproblemen.

Hondenvoer

De meeste hondenbrokken die je in de dierenwinkel kunt kopen, zijn compleet voer. Dit hondenvoer bevat alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft om gezond te blijven. Je kunt dit voer (kijk wel even goed naar de hoeveelheid op basis van het gewicht) geven aan honden van alle leeftijden, van puppy tot oudere hond.

Medicijnen

Naast het gewone voer, kunnen honden ook medicijnen nodig hebben. Deze medicijnen kunnen voorgeschreven worden door de dierenarts en zijn bedoeld om bepaalde aandoeningen of ziektes te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan antibiotica bij een infectie of paracetamol bij pijn. Ook zijn er standaard kuren die gedaan moeten worden, denk aan het ontwormen van de hond. Bij een volwassen hond is het goed om 4 keer per jaar te ontwormen. Een voorbeeld van een ontwormingskuur zijn de Milbernax tabletten. Deze tabletten werken tegen vele soorten wormen (denk aan lintwormen, rondwormen en longwormen).

Tot slot zijn er ook supplementen die je aan je hond kunt geven, zo zijn er bijvoorbeeld supplementen voor een gezonde vacht en een gezonde huid.

Verzekering

Een hondenverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Met een hondenverzekering verzeker je je hond tegen bepaalde ziektes en aandoeningen en krijg je een vergoeding voor de kosten van de dierenarts. De verzekeringen verschillen per aanbieder, dus het is belangrijk om goed te vergelijken voordat je een verzekering afsluit en wat er precies onder valt. Soms kunnen ook bepaalde behandelingen voor specifieke rassen uitgesloten zijn, dus let hier goed op.

Honden uitlaatservice

Als je doordeweeks minder tijd hebt om de hond uit te laten, kun je wellicht gebruik maken van een hondenuitlaatservice. Een hondenuitlaatservice is een dienst waarbij iemand anders je hond uitlaat. Kijk online of er in jouw buurt een aanbieder is, of misschien heb je wel een behulpzame buurvrouw die het leuk vindt om ’s middags een lekkere wandeling met de hond te maken?

Opvoeding

Vanaf het moment dat je hond bij je in huis komt, is het belangrijk om hem echt goed op te voeden. Honden zijn wat dat betreft net peuters. Honden moeten leren hoe ze zich moeten gedragen in huis en in het openbaar. Denk aan zindelijk worden, hoe ze reageren op andere mensen en nog veel meer. Een goede opvoeding is belangrijk en dat kan alleen als je bereid bent er veel tijd en aandacht in te steken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond