Home » Wat te doen tijdens de meivakantie als je moet werken?

Wat te doen tijdens de meivakantie als je moet werken?

Moeder en dochter in hangmat

Officieel begint de meivakantie aanstaande week, maar het lijkt er op dat bijna alle scholen wel een weekje er voor hebben geplakt. Heerlijk zoveel tijd met elkaar. Daar heb ik de afgelopen Paasdagen enorm van genoten. Dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke zonnetje gehad. Het vakantiegevoel dat ik had, wil ik vast blijven houden. Dat leek me alleen vrij lastig als ik aan het werk moet, maar challenge accepted. De Mama & Ik tijdens de meivakantie challenge om precies te zijn.

Hoe ik van plan ben dat te gaan doen wil ik, in de hoop dat je er iets aan hebt, graag delen.

Maak bewust tijd vrij

Ik ben geneigd te denken dat het allemaal spectaculair moet zijn om het leuk te hebben. Inmiddels zie ik in dat dat gelukkig niet zo is! Wat dan wel? Elke dag bewust tijd vrijmaken om een kleine activiteit samen te doen, is voldoende. Mobiele telefoon aan de kant (note to self) en meebouwen, kleuren, dansen of wat ze ook maar verzinnen.

Lees ook: Dit is wat ik het lastigst vind aan moeder zijn

Doe alsof je op vakantie bent

Op vakantie neem ik me altijd voor om nadien door te gaan met een leuke of goede vakantiegewoonte. Ergens tussen de boel inpakken en thuis beginnen met de vakantiewasjes raakt zo’n goed voornemen helaas al snel vergeten. Ik ga het nu maar eens echt doen. Een wandeling na het eten, zomaar een ijsje gaan halen, een speciaal ontbijtje, een potje Kubb…

Wat doen jullie graag als jullie op vakantie zijn?

Maak een plan

Het fijnste aan vakantie is dat je je wekker niet hoeft te zetten en elke dag kunt doen en laten waar je zin in hebt. Een strak plan werkt dan voor mij niet zo goed. Dan ben ik alleen maar gefrustreerd als de dingen anders lopen. Terwijl als we niks plannen en we doen iets leuks, het als een cadeautje voelt. Jammer alleen dat het zo lang heeft geduurd voor ik dat doorhad. Maar komende week heb ik gèèn vakantie en ook geen zeeën van tijd. Dan heb ik juist wel baat bij een plan. Geen strak georganiseerd draaiboek natuurlijk, maar een globaal idee is fijn zodat ik ook echt doe wat ik van plan ben te gaan doen.

Durf te vragen

Gebeurt het jou ook weleens dat je je in allerlei bochten aan het wringen bent, maar vergeet dat overleggen met de persoon in kwestie ook gewoon een optie is? Oeps! Ik vroeg dus aan Mila wat ze graag wilde gaan doen en daar kwam een verrassend leuk idee uit. Zo leuk dat het één van de opdrachten is geworden voor de Mama & Ik challenge. Wat zou jouw kind graag willen doen?

Mama & ik challenge

Geef je op voor de Mama & Ik challenge

De Mama & Ik challenge is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte om iets leuks van de meivakantie te gaan maken samen met mijn kinderen. Om het niet alleen bij een leuk idee te houden waar vervolgens niets mee gebeurt, besloot ik er meteen een concreet plan van te gaan maken. Gaandeweg bedacht ik me dat ik vast niet de enige werkende moeder ben die hier tegen aanloop. Zodoende is het een challenge geworden die voor iedereen toegangelijk is.

Wil je van 26 april tot en met 5 mei een dagelijkse reminder om plezier met elkaar te hebben? Dit in de vorm van leuke opdrachten die je perfect voor of na je werk kunt doen? Geef je dan op voor de gratis Mama & Ik challenge! De challenge is begonnen en je kunt je niet meer opgeven. Wil je als eerste een notificatie bij een nieuwe Mama & Ik?

 

Tijd voor ons

Het is echt zo makkelijk als een klein plan bedenken, bewust tijd vrij maken voor elkaar en doen wat je normaal gesproken op vakantie ook zou doen. Uit ervaring weet ik alleen dat de kans groot is, zoals het vaak met goede voornemens gaat, dat het alleen bij een voornemen blijft. Niet omdat je niet wil, maar puur omdat het leven van alledag je zo snel meesleurt. Mag ik daarom je stok achter de deur zijn?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond