Home » Wat te doen als je jouw kids achter het behang wil plakken

Wat te doen als je jouw kids achter het behang wil plakken

Wat te doen als je jouw kids achter het behang wil plakken

Je kent het vast wel. Je kinderen zijn zo druk en/of vervelend dat je ze wel achter het behang wil plakken. Wat kan je dan het beste doen? In mijn blog geef ik je tips.

Een mooi gezegde of niet?

Ik moet ze nog vinden, moeders die dit nog nooit hebben gezegd. Elke moeder heeft toch wel een moment dat je de kinderen liever achter het behang plakt? Je mag echt wel toegeven dat je ze af en toe best zat bent. Zeker als het regent en de kinderen niet met én zonder elkaar kunnen. Gegil, geschreeuw en overal troep. En jij maar brandjes blussen. En daarom, lieve mama’s en papa’s, mag je dit best wel eens hardop zeggen. Geef het toe. We hoeven ons er echt niet voor te schamen. En daarom hier wat tips om ze achter het behang te plakken. Spreekwoordelijk dan.

Een film doet wonderen

Ooit de magie van de tv ontdekt? Niet echt pedagogisch, maar als je ze achter het behang wil plakken dan mag je ook niet-pedagogische (is dat een woord?) oplossingen gebruiken! En lieve mama’s (en papa’s) we weten dat ze werken! Er zijn ouders die zeggen dat ze dit nooit gebruiken, maar echt, waarom niet? Even rust, even geen ruzie, even geen vervelende kinderen. Zet dit wapen in! TV of tablet aan en gaan. Vooral een film die lekker anderhalf uur duurt is heerlijk! Ik weet er alles van. Echt even tijd voor jezelf, maar zo niet pedagogisch verantwoord. Jammer dan.

Allemaal naar hun eigen kamer

Natuurlijk gaan we kinderen niet achter het behang plakken. Zo zonde van het behang en ik denk dat het niet eens blijft zitten. Maar ben je de kinderen echt even zat en kan je er niet meer tegen? Stuur ze naar hun eigen kamer. Kunnen ze elkaar ook niet in de haren vliegen en je hebt even stilte in de woonkamer. Dag, herrie! Voor even dan.

Ga lekker naar buiten!

Buiten heb je geen behang, maar neem maar van mij aan dat dit net zo goed voelt als ze achter het behang plakken. Kunnen ze zelf buiten spelen, dan heb je geluk. Moet jij mee? Ga dan lekker naar de speeltuin waar er vast een bankje te vinden is. Laat de kinderen lekker rennen, terwijl jij geniet van je thee uit je thermosbeker. Het moet wel warm blijven, toch? In de meeste gevallen, ik garandeer het niet altijd, vliegen de kids zich niet meer in de haren en kunnen ze even hun energie kwijt. Heerlijk!

Zoek die andere ouder

Soms, als je geluk hebt, is er ook iemand anders thuis. Zoek diegene en ren dan keihard naar je slaapkamer. Jij bent dan even van die herrie, ruzies en zooi af. Even bijkomen. Even een momentje voor jezelf. Laat die ander het maar oplossen. Je kan niet altijd een super mama zijn. Gun het jezelf! Je hebt het soms zo nodig.

Wat als niks helpt?

Soms werkt niks en zit je er doorheen. Er is behang te koop bij verschillende winkels, maar daar los je niks mee op. Ben je zover dat je de kinderen het liefst achter het behang wil plakken? Hopelijk heeft mijn blog je aan het lachen gemaakt en kan je er weer even tegenaan. Lukt al het bovenstaande niet en zit je er toch doorheen? Bel familie of vrienden. Misschien willen ze even oppassen. Of misschien kan één van de kinderen ergens anders spelen? Bij een vriendjes? Weet dat je niet de enige bent! Ook ik kan ze af en toe achter het behang plakken.

Je kent het vast wel. Je kinderen zijn zo druk en/of vervelend dat je ze wel achter het behang wil plakken. Wat kan je dan het beste doen? Lees de tips

Foto met boze moeder via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond